• Πολιτική

    Δήλωση με νόημα από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για Τσίπρα, Βαρθολομαίο και Σκοπιανό

    • NewsRoom
    Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Δεκτή η παραίτηση του μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων Επιφανίου

    Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος- Διαρκής Ιερά Σύνοδος


    Μια δήλωση με αποδέκτες τον πρωθυπουργό αλλά και τον Οικουμενικό Πατριάρχη πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

    «Αγαπάμε τον Πατριάρχη μας, αγαπάμε το Πατριαρχείο μας, το σεβόμαστε, το στηρίζουμε όσο μπορούμε. Αγαπάμε τον πρωθυπουργό μας, τους πολιτικούς μας όλους και όπου έχουμε λόγο, δυνατότητα βοηθάμε όσο μπορούμε (…) Αλλά θα πρέπει να υπογραμμίσουμε πως αγαπάμε πιο πολύ απ όλους την εκκλησία και την πατρίδα», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών.

    Η δήλωση γίνεται στον απόηχο της «μυστικής συνάντησης» την οποία είχαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, ο Αρχιεπίσκοπος με τον Πρωθυπουργό στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Αλλά και τις νέας έντασης των σχέσεων της Εκκλησία της Ελλάδος και το Φανάρι, μετά την ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, την περασμένη Παρασκευή.

    Το ζήτημα που δηλητηριάζει τις σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδας με το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης έχει να κάνει με την επιθυμία του Φαναριού για αλλαγή του άρθρου 3 του ελληνικού Συντάγματος, ώστε να θέσει πλήρως τις Μητροπόλεις της Βόρειας Ελλάδας υπό τον έλεγχό του. Μάλιστα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρενέβη υπέρ της κυβέρνησης της Αθήνας και κατά των συλλαλητηρίων για το Σκοπιανό, στάση που αξιοποιήθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και προκάλεσε εκνευρισμό στην Ιερά Σύνοδο η οποία είχε ταχθεί κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μυστική συνάντηση είχαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Τι συζήτησαν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ρήγμα στις σχέσεις Ιερώνυμου – Βαρθολομαίου, ματαιώθηκε προγραμματισμένη συνάντησή τους



    ΣΧΟΛΙΑ