• Top Stories

    Δήλωση Μάρδα για μετανάστες: Αν μπορούν να επενδύσουν 250.000 ευρώ στην χώρα θα τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρησης

    • NewsRoom


    Για ευνοϊκότερες  συνθήκες μεταχείρησης προς τους μετανάστες μίλησε ο ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να επενδύσουν στην χώρα μας.

    Ο ίδιος πιο συγκεκριμένα, μιλώντας σήμερα σε πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του Σκάι, ανέφερε πως η κυβέρνηση μελετά σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα εξεταστεί σοβαρά το οικονομικό προφίλ των προσφύγων και μεταναστών που καταφτάνουν στη χώρα μας. Ο κύριος Μάρδας υπογράμμισε χαρακτηριστικά λέγοντας πως “εάν υπάρχουν κάποιοι εξ’ αυτών που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στη χώρα από 250.000 ευρώ θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής”.

    Ακόμη κλήθηκε να σχολιάσει την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό και το οργισμένο τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στον γ.γ. του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, στον οποίο και μετέφερε τη δυσαρέσκεια της Αθήνας για το γεγονός ότι η Τουρκία δεν συμβάλλει ενεργά στη μείωση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο.

    Τόνισε παρόλα αυτά πως μέσα από πολιτικό διάλογο μπορεί να δοθούν λύσεις και ότι σε αυτό το πρόβλημα δεν είμαστε μόνοι μας όπως άλλα κράτη, αναφέροντας για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα για την καταγραφή της οικονομικής κατάστασης των προσφύγων.

    Τέλος, αναφερόμενος στη διαχείριση του προσφυγικού ο κύριος Μάρδας σημείωσε “μας κατηγόρησαν για πλημμελή φύλαξη των συνόρων της χώρας. Πλέον στην περιοχή βρίσκεται και επιχειρεί το ΝΑΤΟ και βλέπετε και σήμερα πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση”. Για τη φράση του ο “Μουζάλας δουλεύει 20 ώρες το 24ωρο” ο κύριος Μάρδας σημείωσε πως ήταν μία λεκτική υπερβολή.



    ΣΧΟΛΙΑ