• Top Stories

    Αγωνιούν οι δικηγόροι: Ζητούν παράταση για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών

    Ευρωπαϊκή Επιτροπή


    Παράταση στην προθεσμία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών του 2016 και δυνατότητα καταβολής τους σε 12 μηνιαίες δόσεις, χωρίς επιβάρυνση, ζητούν οι δικηγόροι από το υπουργείο Εργασίας.

    Είναι αίτημα που διατυπώνεται σε επιστολή του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας κ. Β. Αλεξανδρή προς τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αν. Πετρόπουλο.

    Στην επιστολή γίνεται μνεία στην πάγια τακτική που ακολουθείται επί σειρά ετών και εν όψει της επικείμενης λήξης της προθεσμίας για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών του 2016 σε δύο εβδομάδες (στις 28 Φεβρουαρίου συγκεκριμένα), οι δικηγόροι ζητούν επίσπευση της παράτασης για την καταβολή των εισφορών.

    Οι δικηγόροι, παράλληλα, επικαλούνται τη νέα υποχρέωσή τους για «ταυτόχρονη καταβολή, τόσο των εισφορών του παρελθόντος έτους, όσο και των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών σύμφωνα με το νόμο 4387/2016» και ζητούν, όπως αναφέρεται στην επιστολή, «να προβλεφθεί η δυνατότητα καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών σε  τουλάχιστον 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις,  χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους».



    ΣΧΟΛΙΑ