• Πολιτική

    Διέκοψε την ομιλία της και αποχώρησε ενοχλημένη από εκδήλωση η υφ. Μακεδονίας-Θράκης (video)

    • NewsRoom

    Η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, κρατά την ομπρέλα στον Αλέξη Τσίπρα


    Τον έντονο εκνευρισμό της εξέφρασε η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου, η οποία άφησε στη μέση την ομιλία της κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την επέτειο των 20 χρόνων λειτουργίας του νοσοκομείου «Παπαγεωργιου» στη Θεσσαλονίκη.

    Η κα Χατζηγεωργίου ενοχλήθηκε από τα σχόλια από μερίδα του ακροατηρίου, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την ομιλία της κας Χατζηγεωργίου, Και αυτό καθώς η νέα υφυπουργός αντί να αναφερθεί στην προσφορά του νοσοκομείου, όπως θα ταίριαζε στο πλαίσιο της εκδήλωσης, αρκέστηκε σε μια «διαφήμιση» των επιτευγμάτων της κυβέρνησης στον Τομέα της Υγείας.  Μάλιστα κάποιος από τους διαμαρτυρόμενους φώναξε δυνατά προς την υφυπουργό «Για το Παπαγεωργίου θα μιλήσετε», οδηγώντας την κα Χατζηγεωργίου να σταματήσει την ομιλία της και να κατέβει οργισμένη από το βήμα.

    Μέσα στο ενάμιση περίπου λεπτό που ήταν στο βήμα η Ελ. Χατζηγεωργίου μίλησε για τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του νοσοκομείου και τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πολίτες, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επιλογή, όπως είπε, της κυβέρνησης να δώσει προτεραιότητα στις ιατρικές παροχές μέσα σε συνθήκες κρίσης.

    Παρά τις προσπάθειες που έγιναν από μικροφώνου από τους διοργανωτές της εκδήλωσης να μην αποχωρήσει η υφυπουργός κατευθύνθηκε στην έξοδο και αποχώρησε από την εκδήλωση.

    Στο ακροατήριο βρισκόταν μεταξύ των άλλων ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου ο οποίος δεν ακολούθησε την υφυπουργό στην έξοδο, καθώς και ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες σχολίασε αρνητικά την απόφαση της κ. Χατζηγεωργίου να αποχωρήσει.

    Δείτε το σχετικό απόσπασμα που δημοσιοποίησε η εφ. Μακεδονία:

    Μετά την αποχώρησή της η κα Χατζηγεωργίου δικαιολόγησε την στάση της κάνοντας λόγω για προβοκάτσια από στελέχη της ΝΔ!

    Στην επίσημη ανακοίνωση της αναφέρει: 

    Στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στην οποία ήμουν προσκεκλημένη να απευθύνω χαιρετισμό με το θεσμικό μου ρόλο ως Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), αντιμετώπισα την άθλια και τραμπούκικη συμπεριφορά ακροβολισμένων στελεχών της ΝΔ, που παριστάνοντας τους αγανακτισμένους πολίτες δεν μου επέτρεψαν να ολοκληρώσω την ομιλία μου.

    Την ώρα που αναφερόμουν στο αναμφισβήτητα θετικό έργο της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας, δόθηκε το σύνθημα από τον υιό πρώην βουλευτή της ΝΔ και σημερινό δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Θεσσαλονίκης Κούβελα, για να ξεκινήσουν φωνές και διαμαρτυρίες νεοδημοκρατών. Προφανώς η πολλή παρέα με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής θύμισε στους νεοδημοκράτες-νεοτραμπούκους το παρακρατικό παρελθόν των προγόνων τους.

    Είναι βέβαιο ότι το κοινωνικό έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ενοχλεί τους κρατικοδίαιτους κόλακες του παλιού πολιτικού καθεστώτος που κατεδάφισε τη δημόσια Υγεία στα μαύρα χρόνια της περιόδου 2010-2014 αλλά και παλαιότερα.

    Ακόμη και σε μία εκδήλωση τιμής στην προσφορά του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και όλης της Βόρειας Ελλάδας δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν το μίσος τους για μια κυβέρνηση που απέδειξε έμπρακτα την κοινωνική και πολιτική γύμνια της Νέας Δημοκρατίας, το βρώμικο παρελθόν και το σκοτεινό μέλλον της.

    Κύριε Μητσοτάκη, τα στελέχη του κόμματός σας όσο περνάει ο καιρός τόσο μοιάζουν στους φασίστες – τραμπούκους που τόσο καιρό ξεπλένετε με τη ρητορική και τη στάση σας.



    ΣΧΟΛΙΑ