• Ελλάδα

    Διαπλοκή και διαφθορά για να ξεχαστούν τα μέτρα! Τι ετοιμάζουν Τσίπρας – Μητσοτάκης για τη μεγάλη μάχη στη Βουλή

    • Contributor
    Βουλή


    Το…αγαπημένο θέμα του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό της διαπλοκής και της διαφθοράς, θα βρεθεί στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης που θα έχουν σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση έχει προκαλέσει ο πρωθυπουργός εκτιμώντας ότι το κόμμα του διατηρεί το ηθικό πλεονέκτημα έναντι της ΝΔ, αλλά και ότι τα θέματα αυτά δημιουργούν εσωτερικά ζητήματα στον κ. Μητσοτάκη. Θεωρούν, δηλαδή, ότι θα αναγκάσουν τον κ. Μητσοτάκη είτε να στηρίξει είτε να απολογηθεί για την περίοδο του κ. Σαμαρά, εκτιμώντας ότι όποια στάση και αν κρατήσει θα έχει μεγάλο κόστος.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι o κ. Τσίπρας θα επικεντρωθεί εκ νέου στην υπόθεση της Siemens, στη λίστα Λαγκάρντ και ιδιαίτερα τον κ. Παπασταύρου, στα «μαύρα ταμεία» της ΝΔ και στις σχέσεις με δημοσιογράφους που εμπλέκονται σε υποθέσεις εκβιασμός, στον τρόπο δανειοδότησης της ΝΔ, στην (αμαρτωλή) υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, στο δανεισμό του Κήρυκα Χανίων. Ένα ερώτημα είναι επίσης αν ο πρωθυπουργός θα επιλέξει να αναφερθεί στις (διαχρονικές) σχέσεις της ΝΔ με συγκεκριμένους επιχειρηματίες ή ακόμα και να ανασύρει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας την παλιά κόντρα της οικογένειας Μητσοτάκη με τον Αριστείδη Αλαφούζο, συγκρίνοντάς τη με την προνομιακή μεταχείριση που έχει σήμερα η ΝΔ από τον ΣΚΑΙ. Την παλιά αυτή ιστορία υπενθυμίζουν σήμερα εφημερίδες και ιστότοποι που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί και στον πρώην αναπληρωτή Υγείας Μάριο Σαλμά με βάση και τις καταγγελίες που έκανε ο κ. Πολάκης για τη μεγάλη ζημία που προκλήθηκε στον ΕΟΠΠΥ από τα παραπεμπτικά που υπέγραφε ο κ. Σαλμάς. Από το Μαξίμου τονίζουν ότι γενικώς στο χώρο της υγείας υπάρχουν πάρα πολλές σκιές, ωστόσο είναι ένα ζήτημα αν θα επιλέξουν τώρα να το ανοίξουν περαιτέρω.

    Από την άλλη, το όνομα του κ. Καλογρίτσα αναμένεται να κυριαρχήσει στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη, θέλοντας να καταδείξει ότι η κυβέρνηση μέσω του εν λόγω επιχειρηματία προσπάθησε να χτίσει τη δική της διαπλοκή. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εστιάσει την κριτική του και στα όσα συμβαίνουν στο χώρο της δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για προσπάθειες χειραγώγησης και ελέγχου της. Βεβαίως, και ο τρόπος αδειοδότησης των καναλιών θα αποτελέσει αντικείμενο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση. Η Άttica Bank είναι άλλο ένα θέμα που πρόκειται να αξιοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης, επικαλούμενος και το σχετικό πόρισμα που ετοίμασε η Τράπεζα της Ελλάδος.

    Με βάση τις εκτιμήσεις, η συζήτηση αναμένεται να κινηθεί σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, με προσωπικές αναφορές, με τους κυρίους Τσίπρα και Μητσοτάκη να μονοπωλούν τη συζήτηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στο τέλος της ημέρας οι πολίτες θα έχουν γίνει σοφότεροι. Η λογική λέει ότι θα είναι «μία από τα ίδια» και τούτο παρά το γεγονός ότι και οι δυο πλευρές αφήνουν να εννοηθεί ότι θα μιλήσουν με ονόματα και διευθύνσεις. Με ενδιαφέρον αναμένεται και το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα επιδιώξει να κινηθεί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, αλλά και οι προτάσεις που θα κάνει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης για τη θεσμική θωράκιση απέναντι στα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς.

    Διαβάστε ακόμη: Κοντομηνάς – Αλαφούζος : Συζητούν, αλλά ερωτηματικό τι θα γίνουν οι δημοσιογράφοι του Alpha

    Μη χάσετε! 

    mononews_contest 1 year



    ΣΧΟΛΙΑ