• Πολιτική

    Διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τις ευρωεκλογές

    • NewsRoom


    «Στις 26 του Μάη θα στείλουμε τους εκπροσώπους μας στο Ευρωκοινοβούλιο. Πρόκειται για κρίσιμες εκλογές που θα καθορίσουν την κατεύθυνση της Ευρώπης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκε με αρχές την εμπέδωση της ειρήνης, της δημοκρατίας, της ισότητας των φύλων, του κοινωνικού κράτους, της κοινωνικής συνοχής και της σύγκλισης των επιπέδων οικονομικής ανάπτυξης και διαβίωσης. Δυστυχώς, αυτές οι αρχές έχουν δώσει τη θέση τους στην πολιτική της λιτότητας, στις κεντρόφυγες τάσεις (Brexit), στη διαφοροποίηση του ευρωπαϊκού βορρά από το ευρωπαϊκό νότο, στον ευρώ σκεπτικισμός, με συνέπεια την άνοδο της Ακροδεξιάς και του εθνικολαϊκισμού» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το κείμενο διακήρυξης για τις ευρωεκλογές.

    Τονίζει πως «καλούμαστε, επομένως, να πάρουμε ιστορικές αποφάσεις γιατί το μέλλον της Ελλάδας είναι συνυφασμένο με το μέλλον της Ευρώπης. Το 2018 η Ελλάδα βγήκε από τον σκληρό μνημονιακό καταναγκασμό. Αλλά η κρίση που βίωσε και σε μεγάλο βαθμό ακόμα βιώνει ήταν και κρίση της Ευρώπης. Ήταν η κρίση του κυρίαρχου νεοφιλελεύθερου μοντέλου. Κάθε χώρα τη βίωσε με μεγαλύτερη ή μικρότερη ένταση. Ποια είναι τα διδάγματα της κρίσης για την επόμενη μέρα; Θα συνεχίσουμε ενισχύοντας τη νεοφιλελεύθερη πολιτική λιτότητας και περιορισμού των κοινωνικών δικαιωμάτων, την πολιτική χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση η οποία εξ αντιδράσεως προκαλεί τον ακροδεξιό λαϊκισμό που αμφισβητεί τις βάσεις του ευρωπαϊκού δημοκρατικού πολιτισμού;».

    Σημειώνει το διακύβευμα των ευρωεκλογών και υπογραμμίζει την ανάγκη για τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλέξης Γεωργούλης: Ήταν «συναισθηματική» απόφαση να κατέβω στις ευρωεκλογές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκινά άυριο η διαδικασία της προανάρτησης στο Ελληνικό Κτηματολόγιο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλη Εβδομάδα πληρωμών: Ποιοι αναμένεται να πάρουν συντάξεις, επιδόματα και δώρο Πάσχα



    ΣΧΟΛΙΑ