Πολιτική

Δένδιας: Απόλυτος συντονισμός και στενή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας (Α) και ο Κύπριος ομόλογός του Νίκος Χριστοδουλίδης (Δ) κάνουν δηλώσεις μετά την συνάντηση τους στη Λευκωσία, Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΤΠ/Σταύρος Ιωαννίδης


Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Μετά τη συνάντηση, ο Έλληνας ΥΠΕΞ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «είχα την τιμή να γίνω δεκτός από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου και των δύο ομάδων μας. Είχαμε μια εκτενή συζήτηση για τα επόμενα βήματα της αντιμετώπισης της τουρκικής επιθετικότητας και παραβατικότητας.

Από κει και πέρα, σε απόλυτο συντονισμό θα κινηθούμε και στον ΟΗΕ και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και σε όλα τα διεθνή φόρα. Ούτε η Ελλάδα ούτε η Κυπριακή Δημοκρατία ούτε, νομίζουμε, ο ΟΗΕ και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, θα ανεχθούν την τουρκική παραβατικότητα, την επιβολή τετελεσμένων επί του εδάφους».

Έγινα δεκτός από τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, παρουσία του ΥΠΕΞ Νίκου Χριστοδουλίδη. Συζητήσαμε για τη στενή συνεργασία και τον συντονισμό μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, ανέφερε στο Twitter ο κος Δένδιας, ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση με τον δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Αμμοχώστου.

Συνάντηση με τον δήμαρχο και μέλη του δημοτικού συμβουλίου Αμμοχώστου και ενημέρωση για τις επιπτώσεις που έχουν οι πρόσφατες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια, ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o Έλληνας ΥΠΕΞ.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Απαράδεκτη η στάση της Τουρκίας στην Κύπρο – Δεν θα νομιμοποιήσετε την παρανομία

Δένδιας: Δεν θα μείνει αναπάντητη η τουρκική επιθετικότητα – Η παρανομία δεν αποτελεί Δίκαιο

Μάνφρεντ Βέμπερ: Απορρίπτουμε σθεναρά την τουρκική θέση μίας λύσης δύο κρατώνΣΧΟΛΙΑ