• Άρθρα

    O Θεόδωρος Δουζόγλου, οι άφαντες επενδύσεις και η κοροϊδία – Άρθρο παρέμβαση

    Θεόδωρος Δουζόγλου

    Θεόδωρος Δουζόγλου


    Ο μεγάλος υπερρεαλιστής ποιητής και ζωγράφος, Νίκος Εγγονόπουλος, σε μια έκρηξη θαυμασμού για τον «Απελευθερωτή» της Βενεζουέλας και άλλων λατινοαμερικανικών χωρών, είχε πει: «Μπολιβάρ, είσαι ωραίος σαν Έλληνας».

    Σίγουρα δεν γνώριζε τον «Βενεζουελάνο», όπως λένε στην αγορά τον ομογενή επιχειρηματία από τη Βενεζουέλα, Θεόδωρο Δουζόγλου, o οποίος τα τελευταία χρόνια απασχολεί το ελληνικό real estate.

    Απασχολεί για τα εκατομμύρια που έχει δαπανήσει, κυρίως από το 2015 και μετά, προκειμένου να αγοράσει σημαντικά ακίνητα, στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές.

    Κι ενώ θα περίμενε κανείς να δει συνέχεια από τον… ζάμπλουτο από τη Βενεζουέλα επιχειρηματία, βλέπει… κενό.

    Ο «Βενεζουελάνος» έδωσε εκατομμύρια για να αποκτήσει εμβληματικά ακίνητα προκειμένου να τα αξιοποιήσει, αλλά δεν έχει βάλει ούτε… τούβλο.

    Ειδικά η αγορά του γνωστού ξενοδοχείου Πεντελικόν στην Κηφισιά και του Μιστράλ στον Πειραιά, είχαν δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες από τη στιγμή που ο Δουζόγλου έκλεισε συμφωνία για να τα μετατρέψει σε πολυτελή… Hilton.

    Τα χρόνια περνάνε και οι επενδύσεις που έχει υποσχεθεί ο ομογενής επιχειρηματίας έχουν μείνει στα χαρτιά. Ούτε τούβλο ούτε τσιμέντο ούτε καν μια κινητικότητα που να δείχνει ότι τα ακίνητα του επιχειρηματία θα πάψουν να είναι «κουφάρια».

    Σε μια πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο συνήθως εξαφανισμένος Δουζόγλου είπε ότι μέσα στο 2024 θα ξεκινήσουν οι επενδύσεις.

    Ίδωμεν. Πολλά έχουμε ακούσει και τίποτε δεν βλέπουμε. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα τηρήσει τις υποσχέσεις του, αν κι εδώ και μερικά χρόνια που έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα, ο Θεόδωρος Δουζόγλου υλοποιεί αυτό που λέει ο λαός «όλο λάδι – λάδι κι από τηγανίτα τίποτε».

    Έχουν ακουστεί πολλά για τον ομογενή επιχειρηματία, του οποίου η οικογένεια έχει μακρά ιστορία στη Βενεζουέλα. Πολλοί είπαν ότι είναι «φούσκα» που θα σκάσει.

    Αλλοι τον συνέδεσαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και την «αγάπη» που είχε ο Αλέξης Τσίπρας για τη Βενεζουέλα.

    Κάποιοι ανέφεραν διάφορες «περίεργες» υποθέσεις που η τότε κυβέρνηση είχε συνδεθεί. Ενώ για τον ίδιο τον Δουζόγλου έχουν υπάρξει δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για έρευνες από την Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος.

    Η ουσία είναι ότι ο επιχειρηματίας «φάντασμα» κάνει… αόρατες επενδύσεις στην Ελλάδα με πολλούς να αναρωτιούνται «τι συμβαίνει με τον μεγιστάνα από τη Βενεζουέλα».

    Και είναι πράγματι τουλάχιστον περίεργο να δίνεις εκατομμύρια για να αγοράσεις κτίρια που θα αξιοποιήσεις προκειμένου να βγάλεις λεφτά, αλλά να μην επενδύεις σε αυτά, επομένως και να μην εισπράττεις από κλειστά ακίνητα.

    Ποιους κοροϊδεύει άραγε;

    Εκτός κι αν συμβαίνει κάτι άλλο που θα πρέπει να το ψάξουν οι αρμόδιες αρχές.

    Η Ελλάδα έχει ανάγκη από πραγματικές επενδύσεις, από καθαρούς επιχειρηματίες, από «ζεστό» χρήμα που θα επενδυθεί προκειμένου να δημιουργήσει υπεραξίες, ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας.

    Και σίγουρα δεν έχει ανάγκη από άλλα σκάνδαλα και από αόρατους επενδυτές που τάζουν λαγούς με πετραχήλια.

    Διαβάστε επίσης:

    Πώς ο Θεόδωρος Δουζόγλου πάει κόντρα στα σχέδια της Χίλτον

    Θεόδωρος Δουζόγλου: Οι άφαντες επενδύσεις και τα κλειστά Χίλτον του επιχειρηματία από τη Βενεζουέλα



    ΣΧΟΛΙΑ