• Business

    Πώς ο Θεόδωρος Δουζόγλου πάει κόντρα στα σχέδια της Χίλτον

    Δεξιά ο Θεόδωρος Δουζόγλου - Χίλτον

    Θεόδωρος Δουζόγλου


    Το πρώτο Χίλτον στην Κορινθία ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του εντός του 2024, καθώς στο χαρτοφυλάκιο του διεθνούς operator θα ενταχθεί το πρώτο πεντάστερο θέρετρο της Brown στους Αγίου Θεοδώρους.

    Η αλυσίδα ισραηλινών συμφερόντων έχει έρθει σε συμφωνία με τη Χίλτον, προκειμένου τα δύο resorts της σε Αγίους Θεοδώρους και Χανιά, τα Isla Brown Corinthia και Isla Brown Chania, να λειτουργήσουν υπό την ομπρέλα του brand Curio, που διαθέτει ήδη τέσσερα ξενοδοχεία σε Κρήτη, Σαντορίνη και Ρόδο.

    Λεπτομέρειες της συμφωνίας θα ανακοινωθούν προσεχώς, αλλά αυτό που είναι σίγουρο είναι οι προθέσεις της αλυσίδας να επεκταθεί με διάφορες επωνυμίες στη χώρα μας, μέσω συμφωνιών που αφορούν σε νέες, αλλά και υφιστάμενες μονάδες.

    Η συγκεκριμένη συλλογή του αμερικανικού κολοσσού έχει υπό την ομπρέλα του 130 ξενοδοχεία και θέρετρα παγκοσμίως, 60 εκ των οποίων σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

    Την αρχή με την Curio έκανε το 2021 ο όμιλος Τρούλη, υπογράφοντας συμφωνία συνεργασίας για το Royal Senses Resort Crete στον Πάνορμο Ρεθύμνου.

    Το πεντάστερο διαθέτει 179 δωμάτια, ιδιωτική παραλία και μαρίνα, πολυτελείς σουίτες με ιδιωτικές θερμαινόμενες πισίνες, εξωτερική θερμαινόμενη πισίνα, γήπεδο τένις και spa με εσωτερική πισίνα.

    Ακολούθησε ένα χρόνο μετά η υπογραφή με την Alexandros Ltd της οικογένειας Καραμολέγκου, ιδιοκτήτριας του Sea Breeze Santorini Beach Resort, κοντά στη Βλυχάδα της Σαντορίνης. Με την επωνυμία της Curio Collection, το θέρετρο λειτουργεί με 37 δωμάτια και σουίτες, εκ των οποίων 29 με ιδιωτικές θερμαινόμενες πισίνες.

    Στο πλαίσιο επέκτασης της, η Χίλτον επέστρεψε και στο νησί της Ρόδου, βάσει συμφωνίας με τη SWOT Hospitality, των αδελφών Κωσταντινίδη.

    Στη συλλογή της Curio ανήκει πλέον το Lindian Village Beach Resort Rhodes, που εντάχθηκε στην ομπρέλα της Χίλτον ένα χρόνο μετά την εξαγορά του ξενοδοχείου από τη βρετανική Zetland Capital Partners, ενώ προηγουμένως ανήκε στην οικογένεια Σβυριάδη (συνιδρυτές των Electra Hotels).

    Ακόμα μία συμφωνία που ανακοινώθηκε έπειτα αφορά στο ξενοδοχείο της Curio Collection που πρόκειται να ανοίξει επίσης στην Κρήτη. Πρόκειται για το Imperial Flair Chania Old Town, της εταιρείας Τσιλεδάκης (Corissia Hotels & Resort), στην παραλία της πόλης των Χανίων, το οποίο πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό το 2026.

    Πριν γίνει γνωστή η κίνηση της Brown ανακοινώθηκε η λειτουργία του Domes Aulūs Elounda από τη Χίλτον, έπειτα από deal των Ηotel Investment Partners (HIP), της Domes Resorts και του operator.

    Η HIP επένδυσε περισσότερα από 6,8 εκατ. ευρώ προκειμένου να αναβαθμίσει και να μετατρέψει το ακίνητο σε ένα θέρετρο μόνο για ενήλικες, που άνοιξε τις πόρτες του το Μάιο.

    Το πλέον πολυαναμενόμενο ξενοδοχείο της Χίλτον είναι, πάντως, η μονάδα της ΤΕΜΕΣ επί της Βασιλίσσης Σοφίας, αφού αυτή είναι και η μακροβιότερη συνεργασία της Χίλτον στην Ελλάδα.

    Από τις αρχές του 2025, το ξενοδοχείο των Κωνσταντακόπουλου και Olayan θα φέρει την επωνυμία που είναι εμπνευσμένη από το όνομα του ιδρυτή του αμερικανικού ομίλου, Conrad.

    Στις νέες εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται και 50 πολυτελείς κατοικίες – που φέρεται να έχουν ήδη βρει αγοραστές προς ποσά που φτάνουν ακόμα και τα 15.000 ευρώ ανά τ.μ. – ένα πολυτελές ξενοδοχείο δυναμικότητας 280 δωματίων και σουιτών, μεγαλύτερη πισίνα, εστιατόρια και μπαρ στον τελευταίο όροφο και θεματικοί εμπορικοί χώροι με λέσχη μελών σε επιφάνεια 5.500 τ.μ..

    Η περίπτωση Δουζόγλου

    Κι ενώ τα σχέδια της Χίλτον είναι υπό εξέλιξη, παγωμένες είναι οι επενδύσεις της SCD Group, συμφερόντων του ομογενούς από τη Βενεζουέλα, Θεόδωρου Δουζόγλου.

    Παρόλο που η συμφωνία με τη Χίλτον για το άνοιγμα δύο ξενοδοχείων σε Κηφισιά και Πειραιά που θα λειτουργούσαν το 2024 ανακοινώθηκε το 2022, η πρόοδος των κατασκευαστικών εργασιών είναι και στις δύο περιπτώσεις ανύπαρκτη.

    Το συνολικό ύψος των επενδύσεων του Δουζόγλου για τα Pentelikon Athens, Curio Collection by Hilton και Hampton by Hilton Piraeus Mikrolimano ξεπερνά τα 23 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στις αρχές Φεβρουαρίου του 2022.

    Το Πεντελικόν είναι ήδη οκτώ χρόνια σφραγισμένο, αφού αποκτήθηκε από την SCD το 2015.

    Πρόθεση του Δουζόγλου ήταν να ανακαινιστεί μέσω επένδυσης 18 εκατ. ευρώ για να μετατραπεί σε μονάδα που θα διαθέτει 117 δωμάτια, εκ των οποίων 13 σουίτες, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, τέσσερις αίθουσες περιποίησης spa, μια εσωτερική και μία εξωτερική πισίνα και1.300 τετραγωνικά μέτρα εγκαταστάσεων για συνέδρια και εκδηλώσεις, που θα περιλαμβάνουν τρεις αίθουσες συνεδριάσεων.

    Ωστόσο, μέχρι ώρας έχει μόνο ιδρυθεί η ανώνυμη εταιρεία Ιπποδαμεία 2023 Ξενοδοχειακή και Τουριστική, με έδρα την Αθήνα, στην οποία ο Θεόδωρος Δουζόγλου κατέβαλε ολόκληρο το μετοχικό κεφάλαιο ύψους 50.000 ευρώ, πριν από λίγους μήνες, ενώ Πεντελικόν και Μιστράλ φιλοξενούν μόνο τις μνήμες του παρελθόντος.

    Διαβάστε επίσης:

    Θεόδωρος Δουζόγλου: Οι άφαντες επενδύσεις και τα κλειστά Χίλτον του επιχειρηματία από τη Βενεζουέλα

    Patrick Fitzgibbon (Hilton) στο mononews: Στόχος μας να ξαναδώσουμε στο Πεντελικόν τη χαμένη του αίγλη

    Hilton: Ανοίγει τα ξενοδοχεία Πεντελικόν στο Κεφαλάρι και πρώην ΜΙΣΤΡΑΛ στο Μικρολίμανο σε συνεργασία με τον όμιλο Δουζόγλου



    ΣΧΟΛΙΑ