• Άρθρα

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι εμβληματικές πρώτες 30 ημέρες και η σιδηρά πειθαρχία

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου


    Την Τετάρτη συμπληρώνονται 30 ημέρες που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το κόμμα του εξελέγησαν να κυβερνήσουν για τα επόμενα 4 χρόνια. Οι πρώτες ημέρες ήταν σχεδόν εμβληματικές. 

    Ο κρητικός πολιτικός απέδειξε οτι ήταν έτοιμος απο καιρό. Μειώσεις φόρων (εταιριών και ΕΝΦΙΑ), αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης, κατάργηση ασύλου είναι τα πρώτα μέτρα που τίθενται σε ισχύ ήδη από τώρα.  

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε από τις πρώτες ώρες της διακυβέρνησής του ότι η διοίκηση μια χώρας δεν είναι… περίμενε και θα δούμε. Δεν είναι κατασκήνωση για να την διοικήσεις. Είναι μια θηριώδης εταιρία που έχει προσωπικό… 10.000.000 ανθρώπους. 

    Ήδη πριν αναλάβει την εξουσία, ήξερε ότι έπρεπε να θέσει μια σειρά από απαγορεύσεις. 

    Απαγόρευσε, για παράδειγμα, την πρόσληψη συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού, ενώ το ίδιο ισχύει και για σύναψη οποιασδήποτε σύμβασης με το δημόσιο τομέα από συζύγους και παιδιά κυβερνητικών στελεχών.

    Απέδειξε ότι θα κυβερνήσει με σιδηρά πειθαρχία και ότι δεν δέχεται συμβιβασμούς (βλέπε περίπτωση Όλγας Κεφαλογιάννη). 

    Επίσης, έλαβε μια απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ειδικά στα social media. Τοποθέτησε την Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη σε μια τιμητική θέση και την επανέφερε στο προσκήνιο. Οι πραγματικοί λόγοι της κίνησης αυτής θα φανούν σε λίγο καιρό.

    Ο Μητσοτάκης πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις, όπως για παράδειγμα στην ΔΕΗ και συνολικά στις αποκρατικοποιήσεις. 

    Επίσης και είναι πολύ σημαντικό αυτό γεννήθηκε μέσα σε μία οικογένεια που είχε λεφτά και εξουσία. Άρα δεν έχει καμία ανάγκη να επιδείξει την δύναμή του. 

    Τους ξέρει όλους. Δεν έχει ανάγκη ούτε από πούρα ούτε από διακοπές με κότερα…

    Αυτό το οποίο πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι ο Μητσοτάκης είναι ο πρώτος πρωθυπουργός των τελευταίων ετών που έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα πριν γίνει πολιτικός. 

    Ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου, ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Καραμανλής, είχαν “γράψει” έστω και μία ώρα στον ιδιωτικό τομέα πριν γίνουν πρωθυπουργοί. Ακόμα και ο Σημίτης καθηγητής ήταν…

    Άρα είναι ο Έλληνας πολιτικός που ξέρει πώς να παλέψει για να βγει η χώρα από την δύσκολη θέση.  

    Εμείς θα περιμένουμε!!!



    ΣΧΟΛΙΑ