array(0) {
}
        
    
Menu
0.46%
Τζίρος: 10.29 εκατ.

Βιολάντα: Εμπλοκή του ιδιοκτήτη σε υπόθεση παράνομης διακίνησης υγραερίου

Comments

Ολοένα και περισσότερες ναυτιλιακές προχωρούν το τελευταίο διάστημα σε αναχρηματοδοτήσεις  υφιστάμενων δανείων τους, στο πλαίσιο των ενεργειών ενίσχυσης της ρευστότητας τους, σε μία περίοδο κατά την οποία ο κλάδος της ναυτιλίας βρέθηκε, κατά το μεγαλύτερο μέρος του με εξαίρεση τα τάνκερ, σε δεινή θέση λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

Αρκετοί είναι και οι Έλληνες εφοπλιστές που έχουν προχωρήσει σε ανάλογες κινήσεις, με πρόσφατο παράδειγμα της εταιρεία ναυτιλιακή  Costamare, συμφερόντων του εφοπλιστή Κωστή Κωνσταντακόπουλου, η οποία ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα συμφωνίες για δύο νέα δάνεια ύψους 140 εκατ. δολαρίων, ολοκληρώνοντας με επιτυχία το πρόγραμμα αναχρηματοδότησης που ξεκίνησε στις αρχές του έτους. Από τον Ιανουάριο, η εταιρεία πέτυχε νέες συμφωνίες συνολικού ύψους 435 εκατ. δολαρίων και επέκτεινε τις λήξεις χρεών ύψους 240 εκατ. δολαρίων.

Δύο σημαντικές συμφωνίες αναχρηματοδότησης μέρους του συνολικού χρέους της ύψους 758 εκατ. δολαρίων πραγματοποίησε στο τέλος Απριλίου η ναυτιλιακή Dorian LPGσυμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Χατζηπατέρα, με την Credit Agricole και την σκανδιναβική SEB. Ειδικότερα, η εταιρεία δανείστηκε επιπλέον 155,8 εκατ. δολάρια, εκ των οποίων τα 152,9 εκατ. δολάρια χρησιμοποιήθηκαν για την αποπληρωμή μέρους προηγούμενου δανείου που έλαβε το 2015 και τα 2,9 εκατ. δολάρια αξιοποιήθηκαν ως επιπλέον μετρητά για γενικούς επιχειρησιακούς σκοπούς.

Στα τέλη του προηγούμενου μήνα, η ναυτιλιακή Capital Product Partners L.P., συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ολοκλήρωσε συμφωνία αναχρηματοδότησης ενισχύοντας το ταμείο της με επιπλέον ρευστότητα 38,8 εκατ. δολαρίων.

Συγκεκριμένα, η εισηγμένη στην αγορά του Nasdaq εταιρεία, έκλεισε συμφωνία αναχρηματοδότησης με την ICBC Financial Leasing Co. συνολικού ύψους 155,4 εκατ. δολαρίων. Προχώρησε στην αποπληρωμή προηγούμενου δανείου του 2017 ύψους 116,5 εκατ. δολαρίων και ενίσχυσε τη ρευστότητα της με το υπόλοιπο ποσό.

Η ναυτιλιακή Seanergy Maritime Holdings, με πρόεδρο και CEO τον Σταμάτη Τσαντάνη τον Μάρτιο του 2020, προχώρησε στην αναχρηματοδότηση των δανείων που έλαβε για δύο capesize πλοία της, ύψους 30,6 εκ. δολαρίων, παρατείνοντας τη διάρκεια των δανείων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Επιπροσθέτως, οριστικοποίησε συζητήσεις με υφιστάμενους και νέους δανειστές σχετικά με τις επερχόμενες λήξεις δανείων της, λεπτομέρειες για τα οποία πρόκειται να ανακοινώσει προσεχώς.

Νέα χρηματοδότηση μέχρι 60 εκατ. δολάρια για την εξαγορά ενός τάνκερ VLCC που απέκτησε στις αρχές του έτους, εξασφάλισε η κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου, μαζί με τον Ισραηλινό δισεκατομμυριούχο Idan Ofer και τον Νορβηγό επιχειρηματία Oystein Stray Spetalen. Όπως έγινε γνωστό στα μέσα του Ιουνίου, το δάνειο δόθηκε για την εξαγορά από την κοινοπραξία, του χωρητικότητας  300,000-dwt τάνκερ VLCC, Gustavia S (κατασκευής 2020) τον περασμένο Μάρτιο, έναντι 106 εκατ. δολαρίων.

Τα κεφάλαια του δανείου επρόκειτο να δοθούν ισόποσα στους τρεις επενδυτές αυτό ή τον επόμενο μήνα.

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Dorian LPG (Τζον Χατζηπατέρας): Μέρισμα 29,9 εκατ. δολαρίων, έσοδα 120 εκατ. δολάρια και κέρδη 47,2 εκατ. δολάρια
Τι θα κάνει τώρα η Metlen, το ράλι της Βιοχάλκο και η πτώση της Εθνικής, τα δάκρυα του Μυτιληναίου, ο deal maker Εξάρχου και η DFC και ο εφοπλιστής Δελαπόρτας στο My Story
Dorian LPG (Τζον Χατζηπατέρας): Επιστρέφει μέρισμα στους μετόχους 27,8 εκατ. δολάρια

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκαταλείφθηκαν 410 πλοία και 6.223 ναυτικοί
Euroseas (Αριστείδης Πίττας): Ναύλωσε το πλοίο EM Spetses με 21.500 δολάρια την ημέρα και έσοδα 8,9 εκ. δολάρια
Global Ship Lease (Γιώργος Γιουρούκος): Μέρισμα 0,625 δολάρια και εξασφάλιση εσόδων 2,40 δισ. δολάρια
Dynagas LNG Partners (Γιώργος Προκοπίου): Θα δώσει μέρισμα στις 27 Φεβρουαρίου 0,050 δολαρίων
Η Chios Navigation ύψωσε την ελληνική σημαία στο Doric Flame
Η ψευδαίσθηση σταθερότητας: Από την Άγκυρα στην Τεχεράνη, από τις ΗΠΑ στην Κίνα
Ο Γιώργος Δελαπόρτας πρόσθεσε πέντε πλοία στον στόλο της Meadway Bulkers – Διαθέτει πλέον 23 πλοία
Νίκη Κεραμέως: Ένα δύσκολο αλλά αναγκαίο στοίχημα
Ελαφόνησος: Θαλαμηγός προσάραξε στη θαλάσσια περιοχή – Σώοι οι τέσσερις επιβαίνοντες
Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση Ζάκυνθος και Κεφαλονιά λόγω κακοκαιρίας