array(0) {
}
        
    
Menu
0.62%
Τζίρος: 129.84 εκατ.

Εργαζόμενοι και οικογένειες διπλωματών ενδέχεται να αποχωρήσουν από τις πρεσβείες των ΗΠΑ σε Μπαχρέιν και Κουβέιτ

Comments

Η είδηση της ημέρας στον πολύπαθο χώρο της Αριστεράς – Κεντροαριστεράς είναι το ξεκίνημα της «πατροκτονίας» από το νέο κόμμα του Αλέξη Χαρίτση και των υπολοίπων.

Οπου «πατροκτονία» η προσπάθεια αποστασιοποίησης, αποδόμησης και τελικά σύγκρουσης με τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτόν που ο Χαρίτσης, η Αχτσιόγλου, ο Τσακαλώτος, η Πέρκα, η Σία Αναγνωστοπούλου κ.λπ. κάποτε αποθέωναν, τώρα τον ρίχνουν στον κάλαθο της Αριστεράς.

1

«Αναπαλαίωση» είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τα λεγόμενα του επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση, ενώ το νέο κόμμα είναι μια προσπάθεια ανανέωσης.

Είναι πράγματι να τρελαίνεσαι με όσα γίνονται στο χώρο που κάποτε κάλυπτε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και αυτά που γίνονται αποδεικνύουν αφενός γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους έχει πάρει και τα… εσώρουχα, και αφετέρου ποια ήταν τελικά η ποιότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσέξτε λοιπόν για τι είδους τρέλα επικρατεία. Στον ΣΥΡΙΖΑ ανανεώνονται έχοντας έναν αδαή αρχηγό – τουρίστα, έναν υπαρχηγό τραμπούκο εδώ και χρόνια και τους περισσότερους από τους βουλευτές να είναι αυτοί που οδήγησαν το κόμμα στη διάλυση.

Τους ίδιους που οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ αρχικά σε παντελή έλλειψη σύνδεσης με την κοινωνία και στη συνέχεια σε απανωτές ήττες από ένα κόμμα, τη ΝΔ, η οποία και βεβαρυμμένο παρελθόν έχει και τραγικά λάθη κάνει ως κυβέρνηση.

Και σε όλο αυτό το συνονθύλευμα Κασσελάκη – Φάρλι – Πολάκη – Παππά κ.λπ. υπάρχει κι ένας Αλέξης Τσίπρας ο οποίος φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολοι αυτοί μαζί θέλουν, λοιπόν, να φτιάξουν ένα νέο κόμμα, το οποίο ως μοναδικό ιδεολογικό όχημα έχει τη μόνιμη ατάκα του Κασσελάκη «είμαι καλός άνθρωπος και μ’ αγαπάει ο κόσμος γιατί είμαι και τίμιος».

Κρίμα που δε ζει ο Βέγγος ή και ο Νίκος Ξανθόπουλος να τους κάναμε αρχηγούς σ’ αυτό το κόμμα που πλέον ούτε πολιτική κατεύθυνση έχει, ούτε κοινωνική βάση.

Αντί να το γκρεμίσουν και να το χτίσουν από την αρχή, απλά έχουν βάλει τον Κασσελάκη βιτρίνα και από πίσω βρίσκεται ο Τσίπρας και όλη εκείνη η ομάδα καταστροφής από το 2015 και μετά.

Ερχεται, λοιπόν, το… νέο με την ομάδα των «11 υπέροχων» που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, και καλά έκαναν εδώ που τα λέμε.

Αυτοί λοιπόν που μέχρι πριν έξι μήνες ήταν στο πλάι του Τσίπρα, οι ίδιοι που του έλεγαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στην εξουσία κι ότι ο Μητσοτάκης θα χάσει, αυτοί που είχαν φτιάξει ένα συνεκτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης… το οποίο αποδοκιμάστηκε από την κοινωνία.

Ολοι αυτοί πλασάρονται ως «η νέα προσπάθεια» για την Αριστερά σε αντιπαράθεση με την «αναπαλαίωση» των Τσίπρα – Κασσελάκη.

Τραγικό πραγματικά αυτός ο χώρος που εκπροσώπησε κάποτε το 35% του ελληνικού λαού, που έγινε η ελπίδα του, που γι’ αυτόν χόρευαν και πανηγύριζαν στις πλατείες κατά των «Μενουμευρωπαίων», να είναι τώρα συνολικά ένα διαλυμένο μαγαζί.

Μοιάζει με… υλικά κατεδαφίσεως όπου κάποιος ψάχνει να βρει κανένα γερό σίδερο, κανένα σταθερό τούβλο, κανένα όρθιο τοίχο.

Όμως, Αριστερά δεν γίνεται με υλικά κατεδαφίσεως. Δε γίνεται με τον Τσίπρα, τον Πολάκη και τον Κασσελάκη. Ούτε με τον Χαρίτση, την Αχτσιόγλου και τον Τσακαλώτο.

Δεν πείθουν, δεν συγκινούν, δεν δημιουργούν οράματα, δεν είναι μπροστάρηδες και ηγέτες για μια κοινωνία που αποζητά πολιτικές στέγες και λύσεις στα αδιέξοδα.

Οσο λοιπόν αυτοί θα τσακώνονται μεταξύ τους τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα έχει αντίπαλο.

Κι όσο δεν θα καταλαβαίνουν στο χώρο της Αριστεράς ότι είναι καλύτερα να κάνουν αρχηγό τη… σκυλίτσα του Κασσελάκη, τη Φάρλι, γιατί μπορεί να είναι πιο επιδραστική από τα υπόλοιπα υλικά της κατεδάφισης του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο θα «ψυχορραγούν» ενθυμούμενοι τα περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις.

Διαβάστε επίσης:

Τσακαλώτος: «Χυλός» ο ΣΥΡΙΖΑ – Μπορεί με το ΠΑΣΟΚ να προκύψουν συμβιβασμοί

Τσίπρας: Μήνυμα κατά της «πολυδιάσπασης των προοδευτικών δυνάμεων»

Αχτσιόγλου: Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο παράδειγμα πολιτικής
 

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολάκης προς Τσίπρα: Άμεσα και όχι σε ορίζοντα πενταετίας η προοδευτική λύση
Μαρινάκης: Στους 151 βουλευτές η πλειοψηφία, ο πήχης για τη ΝΔ είναι στους 155
Κοντογεώργης: Όταν ο Τσίπρας χρησιμοποιεί λέξεις όπως η πρόοδος και η ενότητα, αυτές χάνουν το νόημά τους

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργαζόμενοι και οικογένειες διπλωματών ενδέχεται να αποχωρήσουν από τις πρεσβείες των ΗΠΑ σε Μπαχρέιν και Κουβέιτ
Χάρβεϊ Γουάινστιν: Καταδικάστηκε για σεξουαλική επίθεση κατά την επανεκδίκαση της υπόθεσης στη Νέα Υόρκη
Χαβιέρ Μιλέι: Η πρεσβεία της Αργεντινής στο Ισραήλ θα μεταφερθεί στην Ιερουσαλήμ το 2026
Ιωάννα Προκοπίου: Αν εξαφανιστούν οι μικρομεσαίες ναυτιλιακές εταιρείες οι συνέπειες θα είναι τεράστιες
ΗΠΑ: Ο Ίλον Μασκ τηλεφώνησε στον Τραμπ πριν εκφράσει “μεταμέλεια” για την κριτική που του άσκησε
Θεσσαλονίκη: Ποσότητες ουρανίου εντοπίστηκαν στο πόσιμο νερό στο Χορτερό Σιντικής
ΕΕ: Στήριξη προς τα κράτη – μέλη στη φετινή αντιπυρική περίοδο
Ισραήλ: Ασκεί πιέσεις στην Αίγυπτο για να μπλοκάρει το καραβάνι που κατευθύνεται στη Λωρίδα της Γάζας
F1 Aston Martin: Θα οδηγήσει το αφεντικό
Ιράκ: Η απειλή για την ασφάλεια της πρεσβείας των ΗΠΑ αυξάνεται – προετοιμάζεται για εντολή εκκένωσης
    1x