array(0) {
}
        
    
Menu
0.59%
Τζίρος: 211.75 εκατ.

Ιράν: Ανησυχία για στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ – «Δεν θα γίνουν απαγχονισμοί σήμερα ή αύριο», αναφέρουν οι ιρανικές αρχές

Αντώνης Κεφαλάς-Αρθρογράφος
Comments

Στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας επενδύθηκε το μανδύα του εισαγγελέα.

Όχι της ηθικής—όπως θα περίμενε κανείς, σηκώνοντας το ξίφος της ανοχής προς την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και κατακεραυνώνοντας τους παιδεραστές. Αλλά της πολιτικής ορθότητας: «ποιος διόρισε τον Λιγνάδη;» ρωτούσε ξανά και ξανά, πιστεύοντας, ως ιδρωμένος πυγμάχος στο ρινγκ, πως επιτέλους είχε τον αντίπαλο στα σκοινιά.

Για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης η μάχη ήταν για την εξουσία. Δεν υποκρίθηκε καν ότι τον ενδιέφερε να αναλύσει το αρρωστημένο καθεστώς στο χώρο της τέχνης, να καταθέσει την δική του αντιπρόταση στα μέτρα Μητσοτάκη.

Αντίθετα, θέλησε να διευρύνει την ατζέντα και να εγκαλέσει τον Πρωθυπουργό για όλα τα δεινά της χώρας: την πανδημία (καταστροφική η διαχείριση), την οικονομία (καταρρέει), την Τουρκία (σουρωτήρι το Αιγαίο).

Πουθενά, βέβαια, δεν ακούστηκε εναλλακτική πρόταση. Η έννοια της εποικοδομητικής κριτικής είναι εκτός της κοσμοθεωρίας του ίδιου και του κόμματος του.

Ίσως ζητούνται πολλά, όμως. Ούτε το κόμμα του, ούτε ο ίδιος έχουν αφήγημα σύγχρονο που να ανταποκρίνεται στις επείγουσες παγκόσμιες και εθνικές προκλήσεις και να βρίσκει απήχηση στο θυμικό του ταλαιπωρημένου αλλά σοφού Έλληνα πολίτη.

Στο βάθος, ίσως βλέπει τον εαυτό του ως έναν άλλο Μακιαβέλλι που στοχεύει στην εξουσία. Όπως διορατικά έγραψε, όμως, ο Αλέξανδρος Βέλιος, «η Ελλάδα (ως κλειστός τόπος) δεν αποτελεί έδαφος κατάλληλο για την απογυμνωτική σκέψη του Φλωρεντινού.»  Η εξουσία κατά Μακιαβέλλι, είναι συσχετισμός δυνάμεων, κι αυτό δεν μπορεί να κατανοήσει ο μανιχαϊσμός του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγεσίας του.

Το θέμα είναι διαφορετικό, όμως. Διότι, Μακιαβέλλι δεν είναι. Απαρνητής της τάξης του, αιχμάλωτος της αγνωσίας του, αστραφτερός στην εμφάνιση, εκθαμβωτικός στην ευγλωττία του, κυρίαρχος στο δημόσιο βήμα ο Αλέξης Τσίπρας, ως άλλος Νάρκισσος, δεν κατάφερε να αποδράσει από το κουκούλι της αυταρέσκειας του. Δεν έχει λόγο άλλωστε. Με αυτά τα προσόντα σκαρφάλωσε τα κομματικά σκαλοπάτια, κέρδισε τις εκλογές, έγινε πρωθυπουργός.

Η εμφάνιση του στην Βουλή ήταν εμφάνιση πρωταγωνιστή στο πάλκο του θεάτρου. Μόνο που δεν είναι πλέον jeune premier.

Ο Αλέξης Τσίπρας ψαρεύει στα πάντα θολά νερά του πιο εύθραυστου πολιτεύματος– της δημοκρατίας, με τον ενοχλητικό λαϊκισμό του ως καλάμι. Πιάνει ψάρια γιατί παριστάνει ταυτόχρονα τον θύτη και το θύμα. Γι’ αυτόν δεν υπάρχει διάκριση ανάμεσα στο ψέμα και την αλήθεια. Τα πάντα είναι σχετικά και ανάλογα με την περίσταση.

 Στην σημερινή εποχή όπου σταδιακά κορυφώνεται η επίθεση στις αρχές της δημοκρατίας, στο κράτος δικαίου και στα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι ένας «επικίνδυνος άνθρωπος».

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

O Τασούλας στον Μπαϊρακτάρη για κεμπάπ, οι πρώην στο Προεδρικό, γιατί «φαγώθηκε» ο διοικητής της ΥΠΑ και μια ιστορία για τον Γιώργο Βασιλείου
Το καυτό παρασκήνιο με τους αγρότες στο ΜΜ, τα μουστοκούλουρα και τι κέρδισαν, οι προκλητικοί Τούρκοι, η στροφή Τσίπρα και η αλλαγή της Κάρυ
Οι Μagnificent Four και το ράλι της Πειραιώς, η έκπληξη Πολυχρονόπουλου, η νέα εξαγορά Ταμβακάκη, που επενδύει η Μαρτίνου, γιατί όλοι στην κυβέρνηση κάνουν business με τον άγνωστο Σταυρούλια και ο ψυχίατρος του Μπουτσικάκη των ΕΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Ανησυχία για στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ – «Δεν θα γίνουν απαγχονισμοί σήμερα ή αύριο», αναφέρουν οι ιρανικές αρχές
Σιδηρόδρομος: Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από 3,5 ώρες – Όλες οι αλλαγές στον κεντρικό άξονα
Το Ιράν ξανανοίγει τον εναέριο χώρο του
Αγρότες: Προς Παρασκευή το τετ α τετ Μητσοτάκη με τους «σκληρούς» των μπλόκων – Πώς κλείστηκε η συνάντηση
Tα πρόσωπα γύρω από την Καρυστιανού – Η οργανωτική, ο κινηματικός και η παρέα της Θεσσαλονίκης
Από την παγκόσμια αναταραχή στην ελληνική πολιτική κόπωση
Κωνσταντίνος Μπαλωμένος: «Η Ελλάδα σε ένα κόσμο που κυριαρχεί το δίκαιο του ισχυρού»
O Τασούλας στον Μπαϊρακτάρη για κεμπάπ, οι πρώην στο Προεδρικό, γιατί «φαγώθηκε» ο διοικητής της ΥΠΑ και μια ιστορία για τον Γιώργο Βασιλείου
Ιράν: Έκλεισε προσωρινά η πρεσβεία της Βρετανίας – Και η Ισπανία καλεί τους πολίτες της αν φύγουν από τη χώρα
Ιράν: Δεν εκτελέστηκε σήμερα ο 26χρονος διαδηλωτής Ερφάν Σολτάνι που καταδίκαστηκε σε θάνατο