• Πολιτική

    Τσίπρας: Αν ήθελα να μιλήσω μικρομματικά, θα σας έλεγα να κρατήσετε την κ. Μενδώνη

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μιλάει στη Βουλή

    Αλέξης Τσίπρας (ΑΠΕ)


    Αν ήθελα να μιλήσω μικρομματικά, θα σας έλεγα κρατείστε την κ. Μενδώνη, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την δευτερολογία του.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι θα βρει μπροστά της όλο αυτό τον κόσμο της τέχνης και του πολιτισμού, που τάσσεται υπέρ της απομάκρυνσης της υπουργού Πολιτισμού.

    Έχει γίνει μια μικρή επανάσταση εναντίον της, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

    «Το κρίσιμο ζήτημα της συνεδρίασης σήμερα είναι γιατί δεν αποπέμπεται την κ. Μενδώνη. Κι αυτό εσείς πρέπει να το απαντήσετε, όχι τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    » Στις 6 του μήνα υπήρχε η καταγγελία και στις 8 η κ. Μενδώνη έλεγε ότι ο Λιγνάδης δεν άντεξε τις φήμες και ότι δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες, γι’ αυτό και δεν προχωράμε στη διερεύνηση της υπόθεσης.

    » Μας λέτε ότι δεν προχωρήσατε γιατί δεν υπήρχε μηνυτήρια αναφορά. Αλλά εκείνη την ημέρα ο δικηγόρος του Νίκου Σ. ζητούσε από τον Εισαγγελέα να παρέμβει αυτεπαγγέλτως. Δεν τις ακούσατε τις δηλώσεις;

    » Και στις 15 του μήνα ο κ. Ταραντίλης έλεγε ότι η παραίτηση Λιγνάδη έγινε για προσωπικούς λόγους; Κι όταν έγινε μήνυση για μη παραγεγγραμμένο αδίκημα η κ. Μενδώνη είπε ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Και πως ‘μας εξαπάτησε’. Αλήθεια ποιους;».

    Ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε: «Μήπως δεν διώχνετε την κ. Μενδώνη, για να μην πει μετά ότι αυτή δεν ήξερε τον κ. Λιγνάδη κι άλλοι της είπαν να τον διορίσει;».

    Αναφερόμενος στα social media ο κ. Τσίπρας είπε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο διαδίκτυο υπάρχει ένα τμήμα αρνητικό, το οποίο καταδικάζουμε. Αν δεν υπήρχε το θετικό του τμήμα δεν θα μπορούσαν όμως να αναδειχθούν άλλα ζητήματα, από την κομπίνα του ‘Σκόιλ Ελικίκου’ και τις μάσκες στα σχολεία, αλλά και τα ατοπήματά σας σε Πάρνηθα και Ικαρία βγήκαν από το διαδίκτυο.

    » Κι όταν δεν σας αρέσουν αυτά που βγαίνουν, δίνετε εντολή ακόμα και στην ΕΡΤ να δίνει ο κ. Ζούλας ντιρεκτίβες να μην παίζουν πλάνα από Ικαρία και φωτογραφίες του Λιγνάδη μόνου του».

    Οι αναρτήσεις Αγαπηδάκη

    Απαντώντας στην πρόσκληση να διαγράψει τον Παύλο Πολάκη, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Μου ζητάτε παραιτήσεις στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και μου επιρρίψατε ευθύνες για την ατμόσφαιρα στο διαδίκτυο. Κάνατε αναφορά στον κ. Λαζαρίδη, ενώ δεν κάνατε ούτε μία αναφορά για την αθλιότητα του κ. Χρυσοχοϊδη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι.

    » Θα ήθελα να με ενημερώσει η κ. Αγαπηδάκη για τη δουλειά που κάνει στα ανήλικα. Αν όμως δέχεται η ίδια να μιλά με εγκληματικά ανήθικους και δολοφόνους, όπως με χαρακτήρισε στα social media».

    Και συνέχισε ο κ. Τσίπρας: «Η κ. Αγαπηδάκη στις 5 Δεκεμβρίου 2016 έγραφε ‘ας πούμε ένα σύνθημα που όλους μας ενώνει: ‘ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δολοφόνοι’. Η κ. Αγαπηδάκη έγραφε ότι ήθελε να μας διώξει με εκλογές και να μας πάει ‘στα καμαράκια του Κορυδαλλού’. Με άλλη ανάρτησή της στο διαδίκτυο με χαρακτήριζε ‘εγκληματικά ανήθικο’.

    » Και έρχεστε εδώ κ. Μητσοτάκη να μας κάνετε μαθήματα. Να μιλήσουμε για troll; Εμείς μιλάμε για τα στελέχη σας. Αδωνης Γεωργιάδης: έτσι κυβερνούσε το δολοφονικό παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος έλεγε ότι πήγαν τα ΟΥΚ να σώσουν τον πρωθυπουργό από τις Μαλδίβες. Ο Ρωμανός μιλούσε για ‘Βενιζελουοποίηση’. Αυτοί είστε κ Μητσοτάκη. Σας το χαρίζω που έχετε και θράσος να μας κουνήσετε το δάκτυλο. Φέρατε το ‘Μακελειό’ σε αυτή την αίθουσα που έλεγε ‘χαφιές του Ασλανίδη ο πατήρ Τσίπρας’. Και εσείς είπατε τα ίδια- ότι η οικογένεια Τσίπρα έκανε δουλειές με την χούντα.

    Θέλετε να μιλήσουμε γι’ αυτά; Έχετε το θράσος να μιλήσουμε γι’ αυτά; Ή να μιλήσουμε για την ‘βίλα της χλιδής στο Σούνιο’»;

    Στην συνέχεια, κάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό να αναλάβει την πολιτική ευθύνη: «Ανακοινώσατε πρωτοβουλίες για τον κώδικα δεοντολογίας και καλά κάνατε. Κανένας κώδικας όμως δεν έχει αξία αν δεν υπάρχει ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Να συμφωνήσουμε όλοι πώς αντιμετωπίζεται αυτό το θέμα.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Έχετε τη δυνατότητα να πάρετε αποστάσεις από τις χυδαιότητες;

    Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Διαχωρίζω την θέση μου από όσα γράφονται στα social media – Απομακρύνετε την κ. Μενδώνη (live)

    Καταπέλτης ο Μητσοτάκης: «κ. Τσίπρα, διαγράψτε επιτέλους τον Πολάκη – Κατηγορείτε τη ΝΔ ότι καλύπτει παιδεραστές;» (live)



    ΣΧΟΛΙΑ