• Άρθρα

    Η αποπομπή Λιβανού και η υπενθύμιση της 5ετίας Καραμανλή στο δρόμο προς τις κάλπες

    • Αλίκη Χατζή
    Σπήλιος Λιβανός

    Σπήλιος Λιβανός


    Το περιστατικό με τις δηλώσεις του πρώην υφυπουργού, Πέτρου Δούκα, και τα σχόλια του επίσης πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιου Λιβανού, για τα τριχίλιαρα του 2007, φανέρωσε αφενός την παλαιοκομματική πελατειακή σχέση κράτους-πολίτη, αλλά έπειτα από την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα όσα συνέβησαν και ακολούθησαν, έχει και άλλη μία διάσταση.

    Φέρνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώπιον ενός εσωκομματικού ζητήματος, που παραμένει ανοιχτό και σχετίζεται με την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή και τα όσα βάρη φόρτωσε στις επόμενες κυβερνήσεις, που ουδέποτε αποτέλεσαν αντικείμενο εσωτερικών διαδικασιών και συζητήσεων.

    Κανείς στη ΝΔ δε θέλει να σκέφτεται (πόσο μάλλον να συζητά) ότι οι σπατάλες εκείνων των χρόνων και με εκείνες τις μικροκομματικές πρακτικές που περιέγραψε τόσο γλαφυρά ο κ. Δούκας και αναπόλησε με τόση αφέλεια ο κ. Λιβανός οδήγησαν στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό που έφερε τα μνημόνια. Πολύ περισσότερο δε θέλει να το ακούει από κάποιον από τους πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου – ο σημερινός δήμαρχος Σπάρτης ήταν επί τρία χρόνια υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της τότε κυβέρνησης Καραμανλή.

    Για το ίδιο ζήτημα βέβαια, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις γνωστές εκλεκτικές του συγγένειες με την Καραμανλική ομάδα, ασχολήθηκε ποτέ.

    Τώρα όμως, το ζήτημα αναδείχθηκε με αναπάντεχο τρόπο. Ο Σπήλιος Λιβανός έθιξε ένα θέμα «ταμπού» για τη ΝΔ και η συζήτηση που (πλέον) άνοιξε θα παίξει το ρόλο της στο δρόμο προς τις εκλογές…

    Διαβάστε επίσης:

    Ο νέος τρόπος διάψευσης των εκλογών και μια περίεργη… ασάφεια για τον εκλογικό νόμο

    Αίσθηση στη ΝΔ προκάλεσε η καρατόμηση Λιβανού – Τι λένε βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης

     



    ΣΧΟΛΙΑ