• Πολιτική

    Αίσθηση στη ΝΔ προκάλεσε η καρατόμηση Λιβανού – Τι λένε βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης

    • Αλίκη Χατζή
    Σπήλιος Λιβανός

    Σπήλιος Λιβανός


    Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποπέμψει τον Σπήλιο Λιβανό , την ώρα που ο δεύτερος βρισκόταν στο Στρασβούργο για τη Σύνοδο των υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ και ενώ μόλις έχουν ξεκινήσει οι κινητοποιήσεις των αγροτών, προκάλεσε αίσθηση και πολλά σχόλια στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Και αυτό, διότι είναι η πρώτη φορά από το 2019 που ο πρωθυπουργός εξαντλεί την αυστηρότητά του και μάλιστα με πρωτοφανή ταχύτητα απέναντι σε έναν υπουργό του.

    Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος κοντά στον κ. Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός αντέδρασε ακαριαία γιατί αντιλήφθηκε τι διακυβεύεται και θέλησε να χαράξει μια σαφή διαχωριστική γραμμή απέναντι σε λογικές άλλων εποχών και στη σύγχρονη αντίληψη που υπηρετεί ο ίδιος – ο Κώστας Καραμανλής είχε προκηρύξει εκλογές μετά τις πυρκαγιές στην Ηλεία και κυβερνητικά κλιμάκια, ανάμεσά τους και ο τότε υφυπουργός Πέτρος Δούκας, έσπευσαν τότε στην περιοχή να μοιράσουν αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους.

    Όπως μάλιστα το ίδιο στέλεχος τόνισε στο mononewsο πρωθυπουργός με αυτή του την κίνηση θέλησε να στείλει δύο μηνύματα: Πρώτον ότι θα πρέπει όλοι να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στην άσκηση των καθηκόντων τους, και δεύτερον ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης  κινείται με γνώμονα τις αρχές και τα πιστεύω του και από αυτά δεν εξαιρεί ούτε συνεργάτες του, με τους οποίους διατηρεί προσωπικές σχέσεις φιλίας.

    Ωστόσο, άλλα στελέχη της ΝΔ, κυρίως βουλευτές, εκτιμούσαν ότι η αμεσότητα της αντίδρασης του πρωθυπουργού συνδέεται και με την φιλική σχέση που έχει με τον κ. Λιβανό.

    «Αν δεν είχε προηγηθεί το χάος στην πρόσφατη κακοκαιρία με υπογραφή Στυλιανίδη, ο οποίος είναι προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού, πιθανότατα το επεισόδιο με τον Λιβανό θα έληγε με μία επεξηγηματική δήλωση εκ μέρους του», εκτιμούν , προσθέτοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά για να προλάβει τυχόν διόγκωση της υπόθεσης από την αντιπολίτευσης και να μη χρεωθεί προσωπικά την ιστορία.

    Διαβάστε επίσης

    Ο Μητσοτάκης απέπεμψε τον Λιβανό – Όλο το παρασκήνιο (video)

    Ο Πέτρος Δούκας διαγράφεται από μέλος της ΝΔ

    Σπήλιος Λιβανός: Ο αξιακός μου κώδικας και η πορεία μου απέχουν από το περιεχόμενο του διαλόγου με τον Πέτρο Δούκα



    ΣΧΟΛΙΑ