• Άρθρα

    Επιστολή του επικεφαλής του Elikonos, κ. Παντελή Παπαγεωργίου, στο mononews: Τι λέει για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς – Η απάντησή μας

    • NewsRoom
    Elikonos 2 S.C.A. SICAR: Επένδυση, ύψους 7 εκατ. ευρώ, στην εταιρεία Select Fish

    Παντελής Παπαγεωργίου. Elikonos


    Επιστολή προς το Mononews απέστειλε ο Παντελής Παπαγεωργίου του Elikonos Fund απαντώντας σε δημοσιεύματά μας. 

    Τα δυο δημοσιεύματα είχαν τίτλο “Άρθρο παρέμβαση: Ένας εισαγγελέας για το Elikonos fund των κ. Σολωμού και Παπαγεωργίου” και “Έργα και ημέρες του Παντελή Παπαγεωργίου: Από τη Velti μέχρι το Elikonos Fund κι από την κατάρρευση του ομίλου Tripsta μέχρι την ΜLS”.

    Στη επιστολή αυτή αναφέρονται τα εξής:

    Θα ήθελα να αναφερθώ σε συγκεκριμένα σημεία του άρθρου τα οποία είναι ουσιωδώς και αυταπόδεικτα αναληθή και παραπλανητικά, ζητώντας άμεση επανόρθωση προς αποκατάσταση της αλήθειας και για σκοπούς έγκυρης πληροφόρησης του αναγνωστικού κοινού. Συγκεκριμένα:

    1. Αναφέρετε στο εισαγωγικό τμήμα του άρθρου σας: «…Τόσο στην περίπτωση των επενδυτικών κεφαλαίων που έγιναν καπνός μετά από την κατάρρευση του ομίλου Tripsta (airtickets travelplanet 24)…» (η έμφαση δική μου). Για την αποκατάσταση της αλήθειας πρέπει να σημειωθεί ότι τα επενδυτικά κεφάλαια του Elikonos Jeremie ουδόλως ‘έγιναν καπνός’ όπως διατείνεστε, καθώς ουδεμία κεφαλαιακή ζημία σημειώθηκε από την επένδυση του Elikonos Jeremie στην Tripsta.

    Συγκεκριμένα, με έγκαιρους και εύστοχους χειρισμούς του Elikonos Jeremie, κατέστη δυνατή η ανάκτηση σημαντικού ύψους κεφαλαίων, ώστε το συνολικό ποσό που έλαβε πίσω το Elikonos Jeremie καθόλη τη διάρκεια της επένδυσης, να υπερβαίνει το επενδυθέν στην Tripsta ποσό των 2 εκ. ευρώ. Ως εκ τούτου, η παραπάνω αναφορά είναι αναληθής και ως εκ τούτου ατυχής και επανορθωτέα, όπως αντίστοιχα ανακριβής και επανορθωτέα είναι και η αναφορά στη συνέχεια του κειμένου σας, για «…κεφάλαια που κάηκαν…».

    2. Αναφερόμενος στην παραίτησή μου από την MLS Πληροφορική, διαλαμβάνετε τα ακόλουθα: «…Δύο μέρες μετά από την επιβολή της συναλλακτικής της καραντίνας, ο Παντελής-Στυλιανός Παπαγεωργίου την έκανε από την εταιρεία…».

    Προφανώς με τη φράση ‘την έκανε’ αναφέρεστε στην παραίτησή μου από το διοικητικό συμβούλιο, η οποία όμως, σε αντίθεση με τα όσα αναφέρετε, είχε υποβληθεί στην εταιρεία πριν τη θέση της σε αναστολή διαπραγμάτευσης (προφανώς αυτό εννοείτε με τη φράση «…συναλλακτική καραντίνα…») ασχέτως εάν επιλέχθηκε από την εταιρεία η παραίτησή μου να δημοσιοποιηθεί δύο ημέρες μετά τη θέση της μετοχής σε αναστολή διαπραγμάτευσης και δη στις 15 Μαϊου.

    Μάλιστα, τους ακριβείς λόγους της παραίτησής μου τους εξέθεσα ενδελεχώς στην εταιρεία, ενημερώνοντας σχετικώς και την αρμόδια εποπτική αρχή. Οπότε είναι νομίζω προφανές ότι δεν ‘την έκανα’ μετά την επιβολή της ‘συναλλακτικής καραντίνας’, ήτοι της αναστολής διαπραγμάτευσης της μετοχής.

    Ενόψει όλων των ανωτέρω, με κάθε σεβασμό προς το δημοσιογραφικό σας έργο και στην έρευνα που διεξήγατε, σας ζητώ να μεριμνήσετε για την άμεση επανόρθωση των σημείων που επισήμανα, μέσω σχετικής νεότερης ανάρτησης της παρούσας μου στον ιστότοπό σας.

    H θέση του mononews

    Σχετικά με τα όσα αναφέρει ο κ. Παντελής Παπαγεωργίου δεν έχουμε λόγο να τον αμφισβητήσουμε αλλά θέτουμε τα εξής ερωτήματα:

    Πρώτον: Θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποιοι επακριβώς είναι οι «έγκαιροι και εύστοχοι χειρισμοί» με τους οποίους ανακτήθηκαν όπως λέτε τα επενδυθέντα κεφάλαια στην Tripsta. Καθώς η γυναίκα του Καίσαρα «δεν πρέπει να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια» θα θέλαμε να έχουμε και να δημοσιεύσουμε βεβαίως κάποια επίσημα και πιστοποιημένα στοιχεία από τα οποία να προκύπτει ότι η τοποθέτηση στην Tripsta απέφερε κέρδη.

    Δεύτερον: Το μερίδιο της επενδυτικής συμμετοχής του Elikonos Jeremie ποιο ακριβώς ήταν;

    Τρίτον: Με τι κριτήρια έγινε η επιλογή της τοποθέτησης;

    Τέταρτον: Στην περίπτωση της MLS πότε υποβλήθηκε η παραίτησή σας και γιατί δεν αντιδράσατε όσο διάστημα η εταιρεία την κρατούσε στο συρτάρι όπως ευθέως αφήνετε να εννοηθεί;

    Πέμπτον: Ποιοι ήταν οι λόγοι της αποχώρησης για τους οποίους μάλιστα φτάσατε στο σημείο, όπως λέτε, να ενημερώσετε και την εποπτική αρχή; Για ποιο λόγο ενημερώθηκε η εποπτική αρχή, δηλαδή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αν πρόκειται για μια συνηθισμένη παραίτηση απλού μέλους του ΔΣ μιας εταιρείας;

    Μήπως η ενημέρωση των εποπτικών αρχών αφορούσε και σε ευαίσθητα στοιχεία που αφορούν την οικονομική κατάσταση της MLS και την διαχείριση της διοίκησης της συγκεκριμένης εταιρείας;

    Έκτον: Πώς επιλέχθηκε η χρηματοδότηση της MLS και ποια είναι μέχρι τώρα η αποτίμηση της επένδυσης; Το δημοσίευμα του mononews.gr αναφέρει ότι το κεφάλαιο που επενδύθηκε ανέρχεται στα 592.350 ευρώ. Πριν την αναστολή της διαπραγμάτευσης η αξία των μετοχών αυτών ήταν 86% χαμηλότερη. Σήμερα που η μετοχή της εταιρείας είναι εκτός διαπραγμάτευσης οι μετοχές δεν έχουν πρακτικό αντίκρυσμα. Τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας.



    ΣΧΟΛΙΑ