• Άρθρα

    The wise man: Όλη η αλήθεια για την συμμαχία Μελισσανίδη-Κοντομηνά στα media

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Όλη η αλήθεια για την συμμαχία Μελισσανίδη & Κοντομηνά: H στήλη εχθές το πρωί είχε γράψει ότι ένα νέο Media group φημολογείται στην αγορά πως θα δημιουργηθεί μεταξύ των Δ. Μελισσανίδη και  Δ. Κοντομηνά υπό την σκέπη του Alpha. Κάτι τέτοιο όμως όπως έλεγαν πηγές στην στήλη αργά χθες το βράδυ συγκεντρώνει λιγοστές πιθανότητες. Δηλαδή ο ίδιος ο Δ. Μελισσανίδης να επενδύσει στα media. Πιο πιθανό είναι να υπάρξει σύμπλευση μεταξύ των Τσέχων μετόχων του ΟΠΑΠ και του Δημήτρη Κοντομηνά. Δηλαδή να εξαγοράσουν ένα ποσοστό του ALPHA. Συζητήσεις έχουν γίνει αλλά ακόμα δεν έχει προχωρήσει η συμφωνία.

    Δημήτρης Μελισσανίδης, ετών 64. Εφοπλιστής- Επιχειρηματίας.
    Δημήτρης Μελισσανίδης, ετών 64. Εφοπλιστής- Επιχειρηματίας.

    Επίσης γράφαμε ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει στην φαρέτρα του το ποσό των 100 εκ ευρώ καθώς προ μηνών ρευστοποίησε την θέση του στην μεγάλη ναυτιλιακή εταιρία AEGEAN. Εξηγούσαμε όμως ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα ρίξει αυτά τα χρήματα στην δημιουργία του νέου media group.

    Πρόστιμο 40.000 ευρώ στην πρώην πρόεδρο του ΠΣΑΣ Ελένη Γρυπάρη

    Πρόστιμο 40.000 ευρώ επεβλήθη μεταξύ άλλων στην πρώην πρόεδρο του Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Συμβούλων (ΠΣΑΣ), Ελένη Γρυπάρη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Το πρόστιμο επεβλήθη λόγω διάθεσης στην ελληνική αγορά των Αμοιβαίων Κεφαλαίων Aurora Defined Benefits Fund – USD Accelerated Class με έδρα τρίτη χώρα, για την οποία διάθεση δεν είχε χορηγηθεί άδεια από την Επιτροπή.

    Συνολικά επεβλήθησαν πρόστιμα ύψους 220.000 ευρώ εκ των οποίων τα 100.000 στην εταιρεία «Private Client Portfolio Investment Management Ltd». Η κα Γρυπάρη είχε διατελέσει τρεις φορές πρόεδρος του ΠΣΑΣ κατά το παρελθόν και έχει λάβει και αρκετές διακρίσεις ως ασφαλιστικός σύμβουλος.

    Η αυτοψία του υποψήφιου επενδυτή της ΕΝ.ΚΛΩ και οι καθυστερήσεις

    illustrate the wise manΣτη Νάουσα και τη Θεσσαλονίκη βρίσκονται από χθες εκπρόσωποι του επενδυτικού ταμείου Aiglon SLP. Ποιο είναι αυτό; Μα ο επενδυτής για την πτωχευμένη εταιρεία «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» ο οποίος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον από τον περασμένο Σεπτέμβριο . Όπως πληροφορείται η στήλη εκπρόσωποι του ταμείου επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της ΕΝ.ΚΛΩ (τα εργοστάσια δηλαδή) σε Νάουσα και Θεσσαλονίκη προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία. Η επίσκεψη και η καταγραφή θα συνεχιστεί και σήμερα Παρασκευή με σκοπό ο υποψήφιος επενδυτής να αποκτήσει πλήρη εικόνα και στη συνέχεια να προχωρήσει στην κατάθεση πρότασης στο πτωχευτικό δικαστήριο για την εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων της πρώην εισηγμένης εταιρείας.

    Εδώ βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι αν και επίσημα εκδήλωσε τις προθέσεις του από τον περασμένο Σεπτέμβριο, εντούτοις μέχρι και χθες Πέμπτη είχε καταφέρει να δει μόνο το 40% των εγκαταστάσεων.

    Με διάφορες δικαιολογίες, η σύνδικος απέτρεπε να προχωρήσει η αυτοψία με αποτέλεσμα έξι μήνες μετά να συνεχίζονται κανονικά οι πλειστηριασμοί της περιουσίας της ΕΝ.ΚΛΩ και η επενδυτική πρόταση να έχει μείνει στη μέση.

    Όπως πληροφορείται μάλιστα η στήλη μεταξύ της συνδίκου και του επενδυτή έχει υπάρξει και ανταλλαγή επιστολών αναφορικά με την καθυστέρηση πραγματοποίησης της αυτοψίας στις εγκαταστάσεις. Άσχετα πάντως με ότι έγινε μέχρι στιγμής, το θέμα είναι τι μέλλει συμβεί από εδώ και πέρα και αν τελικά θα προχωρήσει ή όχι το επενδυτικό σχέδιο. Διότι μιλάμε για χιλιάδες θέσεις εργασίας αλλά και έσοδα από φόρους και εισφορές για το ελληνικό Δημόσιο.

    Η κλειστή σύσκεψη, ο Ταφίλης και τα έργα Πληροφορικής του Δημοσίου μέσω ΕΣΠΑ 100 εκατ. ευρώ

    the wise man
    the wise man

    Υπερεξουσίες σε ότι αφορά τα έργα Πληροφορικής του Δημοσίου τα οποία χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ, αποκτά ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής Γιάννης Ταφίλης. Τι αλλάζει; Το γεγονός ότι όλα πλέον θα περνούν από τον ίδιο σε ότι έχει να κάνει με τα συγκεκριμένα έργα κάτι το οποίο αποτελεί και απαίτηση της Κομισιόν.

    Αλλά ας γίνουμε πιο σαφείς. Χθες (Πέμπτη) το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε μία κλειστή σύσκεψη στην έδρα της ΓΓΠΣ στο Μοσχάτο. Σε αυτή εκτός του Γ. Ταφίλη συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των υπουργείων. Εκεί ο Γενικός Γραμματέας ανέλυσε το νέο πλαίσιο για την έγκριση των έργων Πληροφορικής του Δημοσίου τομέα μέσω ΕΣΠΑ.

    Ουσιαστικά ο Ταφίλης πλέον θα βάζει φίλτρο στα έργα ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα του παρελθόντος όπου δεκάδες για παράδειγμα Δήμοι προκήρυτταν το ίδιο ψηφιακό έργο χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο.

    Πλέον όλα αποκτούν συντονισμό μέσω της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής ενώ αναμένεται να ξεκολλήσουν επιτέλους και έργα Πληροφορικής με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ ύψους 100 εκατ. ευρώ τα οποία περιμένουν εδώ και καιρό με αγωνία επιχειρήσεις αλλά και Δημόσιοι φορείς.

    Προχωρά η κατάθεση αγωγών από ΛΑΓΗΕ σε ΑΔΜΗΕ

    Θέμα χρόνου είναι πλέον να κατατεθούν και επίσημα οι αγωγές του ΛΑΓΗΕ σε βάρος του ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ για τα ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

    Όπως σας είχε ενημερώσει η στήλη ΔΕΔΔΗΕ ΚΑΙ ΑΔΜΗΕ χρωστούν 550 εκατ. ευρώ στον ΛΑΓΗΕ ο οποίος με τη σειρά του οφείλει πάνω από 840 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα προχωρά κανονικά ενώ υπέρ του ΛΑΓΗΕ παρεμβαίνουν και οι Σύνδεσμοι των φωτοβολταϊκών.

    Η επιστολή – προειδοποίηση

    Αν θυμάστε στα μέσα περίπου του Ιανουαρίου ο ΣΠΕΦ είχε αποστείλει επιστολή προς τη Διοίκηση του ΛΑΓΗΕ η οποία είχε κοινοποιηθεί και στο ΥΠΕΝ αλλά και στη ΡΑΕ, όπου αφού ανέλυε διεξοδικά τη δραματική κατάσταση με τις οφειλές προειδοποιούσε για την ανάληψη νομικής δράσης προκειμένου οι πληρωμές να επισπευστούν. Σε περίπτωση μάλιστα που η διοίκηση του ΛΑΓΗΕ παρέμενε απαθής και δεν έκανε τίποτα. Τελικά από ότι φαίνεται το μήνυμα ελήφθη από το ΛΑΓΗΕ που τελικά στριμώχτηκε κι δεν μπορούσε να κάνει και πολλά στην παρούσα φάση.



    ΣΧΟΛΙΑ