• Άρθρα

    Άρθρο παρέμβαση για τον…άλλο κορονοϊό: Η πλήρης ανοσία όταν κάποιοι έβλεπαν τον Τζώρτζη και την «οικογένεια» με 13 αυτοκίνητα, κηπουρούς και σεφ

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.


    Η Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2019 είναι σαφές ότι κινείται σε μια άλλη εποχή.

    Η κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατάφερε να ταρακουνήσει τις τεκτονικές πλάκες του συστήματος και απέδειξε, από την πρώτη ημέρα, ότι έχει σχέδιο για την διακυβέρνηση της χώρας.

    Πολύ δε περισσότερο τους τελευταίους 2 μήνες.

    Η Ελλάδα όπως φυσικά και άλλες λιγοστές χώρες όπως η Νέα Ζηλανδία έγιναν παράδειγμα προς μίμηση. Αυτή την στιγμή παγκοσμίως μνημονεύονται κυρίως δυο πρωθυπουργοί. Ο Μητσοτάκης και η Jacinda Ardern.

     Πλέον είμαι πεπεισμένος.

    Η Ελλάδα  χρειάζεται όχι έναν αλλά τουλάχιστον 10 Μητσοτάκηδες. Όχι για να γίνουν υπουργοί αλλά να αναλάβουν καίρια πόστα στην δημόσια διοίκηση και να τρέξουν όλα όσα μένουν τραγικά πίσω.

    Γιατί τα γράφω όλα αυτά;

    Παρά την κρίση της πανδημίας άπαντες οι Έλληνες βλέπουν με θλίψη ότι κάποιοι τέως επιχειρηματίες δρουν και πράττουν ανεξέλεγκτα. Σαν να τους προστατεύει ένα αόρατο χέρι.

    Πλέον τους ονομάζουν τους «κορονοιούς» της Ελλάδος σε επιχειρηματικό επίπεδο. Όλοι μιλάνε για κάποιους επιχειρηματίες οι υποθέσεις των οποίων λιμνάζουν στα ανακριτικά και εισαγγελικά γραφεία. Και φυσικά ομιλούν  για την Αγία  Οικογένεια της επιχειρηματικότητας δηλαδή την οικογένεια των Κουτσολιούτσων.

    Ο Δημήτρης, η σύζυγος Καίτη και ο υιός Τζώρτζης. Είναι η οικογένεια που ευθύνεται σύμφωνα πλέον και με τους εισαγγελείς για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έγινε ποτέ στην χώρα.

    Πάρα ταύτα όμως εδώ και σχεδόν 2 χρόνια οι Κουτσολιούτσοι ζουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Και δεν νοιάζεται κανείς. Ούτε καν η ανακρίτρια που έχει την υπόθεση πάνω από 16 μήνες στο συρτάρι της.

    Όπως έχει γράψει το mononews.gr σε ρεπορτάζ της Ρεγγίνας Σπυρωτού από τις αρχές Απρίλιου του 2020: “Δεκαέξι μήνες μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στην 35η τακτική ανακρίτρια (όταν ασκήθηκε η πρώτη ποινική δίωξη στην οικογένεια Κουτσολιούτσου και εμπλεκόμενους στο οικονομικό σκάνδαλο) και τέσσερις μετά τη διαβίβαση και της δεύτερης δικογραφίας (με  τη νέα ποινική δίωξη για ακόμα βαρύτερες κατηγορίες), δεν είχε γίνει καμία ουσιαστική ανακριτική ενέργεια.

    Παρά την πάροδο τόσο μεγάλου χρονικού διαστήματος, οι πληροφορίες λένε ότι μέχρι και πριν από δύο εβδομάδες, οπότε και ο κορωνοϊός «χτύπησε» και τη λειτουργία των δικαστηρίων, η ανακρίτρια, όχι μόνο δεν είχε είχε εξετάσει ούτε ένα μάρτυρα, αλλά ούτε καν είχε αποστείλει κλήσεις για κατάθεση.»

    Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ όμως (και ευτυχώς) συστάσεις για επιτάχυνση της «παγωμένης» ανάκρισης για τη Folli Follie απηύθυναν στην αρμόδια ανακρίτρια τόσο ο επόπτης της, εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Αθανασίου όσο και ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών Γεώργιος Γρίβας. 

    Όλα αυτά μένουν φυσικά να πιστοποιηθούν ότι έτσι θα γίνουν.

    Ζωάρα

    Όμως οι συμπεριφορές της οικογένειας γεμίζουν με οργή σημαντική μερίδα των Ελλήνων επιχειρηματιών και τραπεζιτών. Έως πρόσφατα είχαν 13 αυτοκίνητα, σεφ και κηπουρούς που τα πλήρωνε το ταμείο της  πολύπαθης Folli Follie.  Αυτοκίνητα όπως 2 Jaguar (μια συλλεκτική και μια κανονική), ένα θηριώδες Range Rover κλπ. Ζωάρα δηλαδή. With other People’s money.

    Έως και πριν κάμποσες εβδομάδες χρέωναν την σχεδόν χρεωκοπημένη εταιρία, για τα έξοδα τους με 35.000 ευρώ/μήνα. Ευτυχώς η παρούσα διοίκηση της Folli Follie που διορίστηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τα έκοψε όλα αυτά.

    Όμως το τέως αφεντικό της Folli Follie, o Δημήτρης Κουτσολιούτσος δεν έχει πραγματικά ίχνος ντροπής.

    Προ ημερών διαμαρτυρήθηκε στην νυν διοίκηση της FF ότι πρέπει να του  επιστρέψουν  38 εκατ. ευρώ  δάνεια που ο ίδιος είχε χορηγήσει προ ετών στην FF. Επίσης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος με άλλη του επιστολή ζητάει να του καταβληθούν περίπου 6,3 εκατ. ευρώ για αμοιβές.

    Θα μου πείτε τώρα, για 15 χρόνια πλαστογραφούσε τραπεζικά extra, ανακάλυψε το όνομα Πουτσίδης και ήταν ο ιθύνων νους του μεγάλου κόλπου, σε αυτά τα κολλήσει.

    Και δεν σταμάτησε.

    Για να καταλάβετε την συμπεριφορά του ανδρός, προ ημερών, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος  με επιστολή του προς την Επιτροπή και προσωπικά στην επικεφαλής της, Βασιλική Λάζαρου, που φέρει τίτλο «καταγγελία για παράβαση των υποχρεώσεων ενημέρωσης εκ μέρους της διοίκησης της FOLLI FOLLIE», την εγκαλεί «γιατί η διορισθείσα από την Επιτροπή σας διοίκηση της εταιρείας παραπληροφορεί τόσο εσάς όσο και τους μετόχους αναφορικά με την πορεία, την κατάσταση και το μέλλον της εταιρείας».

    Συγκεκριμένα, ισχυρίζεται πως ο «διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τεχνηέντως παραπλάνησε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τους μετόχους και τα στελέχη και εργαζομένους της εταιρείας δηλώνοντας ψευδώς ότι δήθεν η περιουσιακή κατάσταση του ομίλου παραμένει σχεδόν αμετάβλητη» και, επικαλούμενος τα ευρήματα της Alvarez & Marshal, μιλάει για «αδιαμφισβήτητα assets της εταιρείας» που «είχαν προσδιορισθεί σε 794.000.000 ευρώ», χωρίς αυτό όμως να προκύπτει από κάποιο έγγραφο που να συνοδεύει την επιστολή.

    Επικαλείται δηλαδή μια οικονομική θέση της εταιρείας που έχει αμφισβητηθεί ευρέως, μεταξύ άλλων, και από τους ορκωτούς λογιστές που έχει διορίσει η Δικαιοσύνη για να ελέγξει τις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου.

    Υπονοεί, όμως, με αυτό τον τρόπο ότι η περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας έχει απομειωθεί κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, όταν όλοι γνωρίζουν πως το χάος που κληροδότησε η διοίκηση της οικογενείας του τείνει να λάβει κυριολεκτικά παροιμιώδεις διαστάσεις.

    Και φυσικά άπαντες οι επιχειρηματίες και οι τραπεζίτες ρωτάνε:  Θα βρεθεί το εμβόλιο για τον … άλλον κορονοϊό; Αυτόν τον ιό δηλαδή τους επιχειρηματίες οι υποθέσεις των οποίων λιμνάζουν για χρόνια στα εισαγγελικά και ανακριτικά γραφεία; 



    ΣΧΟΛΙΑ