• Άρθρα

    Αλέξανδρος Σκούρας (ΚΕΦΙΜ): Δεσμεύομαι προσωπικά

    Αλέξανδρος Σκούρας. Επικεφαλής ΚΕΦΙΜ

    Αλέξανδρος Σκούρας. Επικεφαλής ΚΕΦΙΜ


    Η χθεσινή πανηγυρική αθώωση της Σώτης Τριανταφύλλου μετά τη δίωξη της βάσει του λεγόμενου “αντιρατσιστικού νόμου” για ένα άρθρο γνώμης της στην ιστοσελίδα της Athens Voice αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στον αγώνα για την έμπρακτη κατοχύρωση της ελευθερίας του λόγου.

    Από την πρώτη στιγμή το ΚΕΦίΜ τόνισε με έμφαση ότι το εξαιρετικά προβληματικό περιεχόμενο της νομοθεσίας αυτής θα την καταστήσει μέσο περιορισμού της ελευθερίας του λόγου, ακυρώνοντας στην πράξη τις τυχόν αγαθές προθέσεις του νομοθέτη.

    Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίσαμε να συνδράμουμε ενεργά καλύπτοντας σημαντικό μέρος των νομικών εξόδων του δικαστικού αγώνα της Σώτης Τριανταφύλλου, θεωρώντας ότι η υπόθεση αυτή καταδεικνύει υποδειγματικά τους σοβαρούς κινδύνους που ενέχει κάθε προσπάθεια περιορισμού της ελευθερίας του λόγου. Αισθανόμαστε γι’ αυτό δικαιωμένοι που προτείναμε στη συγγραφέα τους δύο επιφανείς συνηγόρους της σ’ αυτή την υπόθεση, τον Κωνσταντίνο Καλλίρη (πρώην Διευθυντή Ερευνών του ΚΕΦίΜ) και τον Αθανάσιο Αναγνωστόπουλο.

    Αυτού του τύπου ο δικαστικός ακτιβισμός, που εντάσσεται στον στρατηγικό πυλώνα δράσης μας που αφορά την προάσπιση των ατομικών ελευθεριών, δεν θα ήταν εφικτός χωρίς την έμπρακτη υποστήριξη των μελών μας.

    Τέλος, δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε δυναμικά και με κάθε πρόσφορο τρόπο τις ατομικές ελευθερίες, έχοντας ως γνώμονά μας τη ρήση του Τόμας Τζέφερσον “Θα προτιμούσα να υφίσταμαι τις δυσκολίες της υπερβολικής ελευθερίας, παρά αυτές της υπερβολικά λίγης”!

    Κείμενο: Αλέξανδρος Σκούρας Προέδρος του ΚΕΦίΜ 

    Αλέξανδρος Σκούρας. Επικεφαλής ΚΕΦΙΜ



    ΣΧΟΛΙΑ