Menu
-0.03%
Τζίρος: 93.48 εκατ.

ΕΥΔΑΠ: Προκηρύχθηκε ο διεθνής διαγωνισμός ύψους 9,3 εκατ. ευρώ για τη Ψυττάλεια – Η προθεσμία

Αλέξανδρος Σκούρας. Επικεφαλής ΚΕΦΙΜ
Comments

Η χθεσινή πανηγυρική αθώωση της Σώτης Τριανταφύλλου μετά τη δίωξη της βάσει του λεγόμενου “αντιρατσιστικού νόμου” για ένα άρθρο γνώμης της στην ιστοσελίδα της Athens Voice αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στον αγώνα για την έμπρακτη κατοχύρωση της ελευθερίας του λόγου.

Από την πρώτη στιγμή το ΚΕΦίΜ τόνισε με έμφαση ότι το εξαιρετικά προβληματικό περιεχόμενο της νομοθεσίας αυτής θα την καταστήσει μέσο περιορισμού της ελευθερίας του λόγου, ακυρώνοντας στην πράξη τις τυχόν αγαθές προθέσεις του νομοθέτη.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίσαμε να συνδράμουμε ενεργά καλύπτοντας σημαντικό μέρος των νομικών εξόδων του δικαστικού αγώνα της Σώτης Τριανταφύλλου, θεωρώντας ότι η υπόθεση αυτή καταδεικνύει υποδειγματικά τους σοβαρούς κινδύνους που ενέχει κάθε προσπάθεια περιορισμού της ελευθερίας του λόγου. Αισθανόμαστε γι’ αυτό δικαιωμένοι που προτείναμε στη συγγραφέα τους δύο επιφανείς συνηγόρους της σ’ αυτή την υπόθεση, τον Κωνσταντίνο Καλλίρη (πρώην Διευθυντή Ερευνών του ΚΕΦίΜ) και τον Αθανάσιο Αναγνωστόπουλο.

Αυτού του τύπου ο δικαστικός ακτιβισμός, που εντάσσεται στον στρατηγικό πυλώνα δράσης μας που αφορά την προάσπιση των ατομικών ελευθεριών, δεν θα ήταν εφικτός χωρίς την έμπρακτη υποστήριξη των μελών μας.

Τέλος, δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε δυναμικά και με κάθε πρόσφορο τρόπο τις ατομικές ελευθερίες, έχοντας ως γνώμονά μας τη ρήση του Τόμας Τζέφερσον “Θα προτιμούσα να υφίσταμαι τις δυσκολίες της υπερβολικής ελευθερίας, παρά αυτές της υπερβολικά λίγης”!

Κείμενο: Αλέξανδρος Σκούρας Προέδρος του ΚΕΦίΜ 

Αλέξανδρος Σκούρας. Επικεφαλής ΚΕΦΙΜ
Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΕΦΙΜ: Αποχωρεί από Εκτελεστικός Πρόεδρος ο Αλέξανδρος Σκούρας
Άνοδος 4 θέσεων της Ελλάδας στον δείκτη Διεθνούς Φορολογικής Ανταγωνιστικότητας
Δουλεύουμε 181 μέρες το χρόνο για να πληρώσουμε φόρους και εισφορές

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Το Ιράν δεν μπορεί να έχει πυρηνικό όπλο – Σε αδιέξοδο οι διπλωματικές προσπάθειες στην Μέση Ανατολή
Νέα επίθεση Σαμαρά κατά της κυβέρνησης για τα τουρκικά «θαλάσσια πάρκα»: Οι «φιλίες» και οι κατευνασμοί φέρνουν νέα τετελεσμένα
Ερντογάν: Η ένταξη στην ΕΕ δεν είναι πλέον προτεραιότητά μας – Περιμένω να τηρηθεί η υπόσχεση Τραμπ για τα F-35
WSJ για Μέση Ανατολή: Το Ιράν ανασυγκρότησε δυνάμεις για νέα κλιμάκωση του πολέμου
Κουρδιστάν: Drones χτύπησαν το γραφείο του πρωθυπουργού – Κατηγορεί την Τεχεράνη
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα διεκδικήσει τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Ανδρών του 2028»
Τραμπ: Γιατί περιορίζει τις κοινές ασκήσεις ΗΠΑ και Νότιας Κορέας
Ρωσία: Κατασκευάζει μυστικές βάσεις drones κοντά στα σύνορα χωρών του ΝΑΤΟ
Πόρτο Γερμενό: Ξεκινούν οι πρώτες πληρωμές για τα καμένα – Στα 101 τα σπίτια προς κατεδάφιση
Στενά του Ορμούζ: «Φρένο» στις διελεύσεις μετά τις επιθέσεις – Την Κυριακή δεν πέρασε κανένα πλοίο, το Σάββατο μόλις 5