• Πολιτική

    CNN: Ρωσικό πολεμικό «πλησίασε απειλητικά» αμερικανικό στην Αραβική θάλασσα

    • NewsRoom


    Στα όρια έφτασε να προκληθεί θερμό επεισόδιο μεταξύ ρωσικού και αμερικανικού πολεμικού πλοίου στην Αραβική θάλασσα, καθώς το ρωσικό πλησίασε επικίνδυνα το αντίστοιχο των ΗΠΑ, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις του, όπως αναφέρει το CNN.

    Το περιστατικό είναι το τελευταίο από μια σειρά «θερμά επεισόδια» ανάμεσα στον αμερικανικό και τον ρωσικό στρατό, το οποίο Αμερικανοί αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν στο CNN ως ριψοκίνδυνο και προκλητικό και έρχεται επτά μήνες αφότου ένα παρόμοιο σκηνικό διαδραματίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ήταν τον περασμένο Ιούνιο, όταν και το αμερικανικό πολεμικό πλοίο αναγκάστηκε να κάνει ελιγμό προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση.

    «Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου και ενώ πραγματοποιούσαμε επιχείρηση ρουτίνας στη βόρεια Αραβική Θάλασσα, το αμερικανικό πλοίο USS Farragut πλησίασε επιθετικά ένα ρωσικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού που δημοσιεύει το CNN.

    Το ρωσικό πολεμικό πλοίο πλησίασε επικίνδυνα

    Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο έριξε πέντε προειδοποιητικές, σημαίνοντας έτσι το διεθνές σήμα για τον κίνδυνο σύγκρουσης και ζήτησε από το ρωσικό πλοίο να αλλάξει την πορεία του. Ωστόσο, το πολεμικό πλοίο της Ρωσίας αρχικά, σύμφωνα με τους Αμερικανούς, αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις. «Παρότι το ρωσικό πλοίο άλλαξε τελικά πορεία, η αρχική καθυστέρηση συμμόρφωσης με τους διεθνείς κανόνες αύξησε τον κίνδυνο σύγκρουσης».

    Δύο εκπρόσωποι του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ δήλωσαν πως το ρωσικό πολεμικό βρέθηκε σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από τον αμερικανικό.



    ΣΧΟΛΙΑ