ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μαθήματα ανθρωπιάς επιχειρεί να κάνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χρησιμοποιεί αδιάντροπα τους πρόσφυγες για να πιέσει την Ευρώπη και την Ελλάδα.
Σε συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπορίσοφ, ο «σουλτάνος» υποστήριξε πως η Ελλάδα σκότωσε δύο ανθρώπους στα σύνορα, επαναλαμβάνοντας την ψεύτικη προπαγάνδα που έχει διαρρεύσει η κυβέρνηση του στα τουρκικά ΜΜΕ και έχει ήδη διαψευσθεί από την Ελληνική πλευρά.
«Σήμερα οι Έλληνες στρατιώτες σκότωσαν δύο πρόσφυγες. Υπάρχει ακόμη ένας βαριά τραυματίας» ανέφερε προκλητικά ο Ερντογάν και συνέχισε: «Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι δυνατόν να κρατούνται με το ζόρι σε μία χώρα. Αυτοί οι άνθρωποι με τη δική τους ελεύθερη βούληση θέλουν να φύγουν από τη χώρα μας».
«Αύριο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού συμβουλίου θα επισκεφτεί τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ίσως δουν την απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι στους πρόσφυγες στα ελληνικά σύνορα. Τους συμβουλεύω να δουν τι κάνουν οι αρμόδιοι της Ελληνικής ακτοφυλακής», ανέφερε ο Ερντογάν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πώς κλείδωσε το πακέτο της ΔΕΘ, ποιοι συμμετέχουν στις κλειστές συσκέψεις και το μέτρο – έκπληξη
- Το «καυτό» SMS στους υπουργούς για τη ΔΕΘ, τι είπε ο Greg σε δύο βουλευτές, η συνταγή Πιέρ για την οικονομία και τα τουρκικά παιχνίδια με τις Navtex
- Στην Κοπεγχάγη ο Παπασταύρου: Η Ευρώπη αναζητά δρόμους για πράσινη ανάπτυξη και ενεργειακή ασφάλεια
- Πως η P&I Hellas κάνει τα Γιάννενα το νέο tech hotspot της Ελλάδας
