• Πολιτική

    Χατζηδάκης για την διαχείριση απορριμμάτων: «Ας παραδειγματιστούμε από τη ΜΕΑ Σερρών»

    • NewsRoom
    Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εργασίας

    Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εργασίας


    Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης επισκέφθηκε τη μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στις Σέρρες (ΜΕΑ Σερρών).

    Το έργο αυτό ξεκίνησε όταν ο κ. Κωστής Χατζηδάκης ήταν Υπουργός Ανάπτυξης και αρμόδιος για τα ΣΔΙΤ το 2014. Σήμερα βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία και η λειτουργία του θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

    Στις εγκαταστάσεις της ΜΕΑ Σερρών αρχικά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή, Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, του κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη, βουλευτή Σερρών, του κ. Μιχάλη Γεράνη, προέδρου ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας και των δημάρχων της περιφερειακής ενότητας Σερρών.

    Ο Υπουργός ΠΕΝ κ. Κωστής Χατζηδάκης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Και στη συνέχεια έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Αυτό που έχει γίνει στις Σέρρες, με τη μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων που προχώρησε με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, πρέπει να γίνει σε όλη τη χώρα. Γιατί αυτό που έγινε στις Σέρρες είναι η σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

    Αντίθετα στην Αττική και αλλού, που είχαν επικρατήσει ιδεοληψίες στο όνομα υποτίθεται «προοδευτικών» ιδεών, είμαστε αυτή την ώρα μπροστά σε λόφους και βουνά σκουπιδιών. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να κλείνουμε τα μάτια στις σύγχρονες, ευρωπαϊκές πρακτικές.

    Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους που συνέβαλαν στη δημιουργία αυτής της μονάδος. Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τον ΦοΔΣΑ και τους δημάρχους των Σερρών και του Κιλκίς που στήριξαν αυτή την προσπάθεια.

    Και είμαι και προσωπικά χαρούμενος γιατί αυτή η μονάδα ξεκίνησε, αναδείχθηκε ο προσωρινός ανάδοχος το 2014, όταν τότε ήμουν Υπουργός Ανάπτυξης και αρμόδιος για τα ΣΔΙΤ. Χαίρομαι που 5 χρόνια αργότερα η μονάδα αυτή ξεκινά να λειτουργεί. Στις 8 Οκτωβρίου θα είναι σε κανονική λειτουργία.

    Αντίθετα στην Αττική, ενώ είχαμε καταλήξει στο αντίστοιχο σχέδιο περίπου την ίδια χρονική περίοδο, το 2014, το σχέδιο αυτό εγκαταλείφθηκε στο όνομα ενός υπερ-φιλόδοξου σχεδιασμού. Και τώρα έχουμε το πρόβλημα που όλοι γνωρίζουμε στη Φυλή. Ας παραδειγματιστούμε από το καλό παράδειγμα των Σερρών και ας προχωρήσουμε στο δρόμο της Ευρώπης.»



    ΣΧΟΛΙΑ