• Πολιτική

    Χαράλαμπος Αθανασίου: Ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος

    • NewsRoom
    Χαράλαμπος Αθανασίου

    Χαράλαμπος Αθανασίου


    Διευκρινίσεις για τα όσα ανέφερε σε συνέντευξή του, τα οποία προκάλεσαν την αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης, έδωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου, σχετικά με τις αναφορές του στο ζήτημα της σκοπιμότητας παρακολούθησης ακόμα και βουλευτών για λόγος εθνικού συμφέροντος.

    «Επειδή προέκυψαν παρερμηνείες των όσων είπα σε συνέντευξη μου, τονίζω ότι ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος», αναφέρει ο κ. Αθανασίου. «Τούτο δε προκύπτει από προσεκτική ανάγνωση της όλης τοποθέτησης μου. Αυτό που ανέλυσα με σαφήνεια ήταν η επιστημονική άποψή μου, για την άρση του απορρήτου σε θέματα προστασίας της εθνικής ασφάλειας», προσθέτει ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αθανασίου μιλώντας την Τετάρτη στο Κανάλι της Βουλής εξέφρασε την άποψη ότι βουλευτές δύναται να τίθενται υπό παρακολούθηση, αν συντρέχει ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

    «Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξους. Ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδος -δεν λέμε ότι υπάρχει καμία αιχμή- προς Θεού. Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στην γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η Εθνική Ασφάλεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

    «Αν τηρείται η διαδικασία που ο νομοθέτης προβλέπει βεβαίως και σας αναφέρω μάλιστα. Σας αναφέρω μάλιστα επειδή το έχω σημειώσει, την περίμενα αυτή την ερώτηση, σας διαβάζω τι λέει ο εφαρμοστικός, ο εκτελεστικός νόμος του Συντάγματος, τι λέει το Σύνταγμά μας στο άρθρο 19. Λέει επί λέξει: Νόμος ορίζει τις εγγυήσεις υπό τις οποίες η δικαστική αρχή δεν δεσμεύεται από το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφαλείας», συμπλήρωσε όταν η δημοσιογράφος τον ρώτησε ευθέως αν μπορούν να παρακολουθούνται μέλη του Κοινοβουλίου.

    Διαβάστε επίσης:

    ΣΥΡΙΖΑ: Ζητεί αποπομπή του Χαράλαμπου Αθανασίου για «κρεσέντο μισαλλοδοξίας»

    ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Να παραπεμφθεί ο Αθανασίου στα όργανα της Βουλής



    ΣΧΟΛΙΑ