• Πολιτική

    Χαμός στη Βουλή: Ο Τσακαλώτος παρομοίασε τη ΝΔ με τον Λάκι Λουτσιάνο

    • NewsRoom
    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών

    Ευκλείδης Τσακαλώτος. Υπουργός Οικονομικών


    Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του Ευκλείδη Τσακαλώτου και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχετικά με τη φοροδιαφυγή.

    «Το να μας κατηγορεί η ΝΔ ότι χτίζουμε πελατειακό κράτος είναι σαν να μας κατηγορεί ο Λάκι Λουτσιάνο ότι έχουμε έλλειψη εντιμότητας. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση ούτε για την φοροδιαφυγή ούτε για το δημόσιο», τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κ. Κατσαφάδου για τα κριτήρια με τα οποία τοποθετήθηκαν οι προϊστάμενοι στο ΣΔΟΕ.

    Ο κ. Κατσαφάδος κατηγόρησε νωρίτερα τον Υπουργό Οικονομικών πως «ενώ έχετε αναδειχτεί πρωταθλητής στην επιβολή φόρων δεν συμβαίνει το ίδιο στην φοροδιαφυγή. Δεν θα σταθώ στους πομπώδεις προεκλογικούς σας  λόγους για τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς. Αλλά στις 25.000 υποθέσεις που εδώ και 3 χρόνια δεν μεταφέρθηκαν από το ΣΔΟΕ στην ΑΑΔΕ. Η οικονομία στενάζει. Γιατί δεν το κάνατε; Και μαθαίνω ότι προϊστάμενος στο ΣΔΟΕ μπήκε απόφοιτος  σχολής Οδοντιάτρων και απόφοιτος Γεωργικής σχολής μηχανημάτων. Με ποια κριτήρια; Πώς  μπορούν να σταθούν όλοι αυτοί σε θέσεις ευθύνης;»

    Ο υπουργός κάλεσε τον κ. Κατσαφάδο «να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας», και παρομοίασε τη Νέα Δημοκρατία με τον γνωστό μαφιόζο Λάκι Λουτσιάνο.

    Ακολουθώντας, ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχολίασε: «Το να μιλά ο κ. Τσακαλώτος για φορολογική πολιτική είναι σαν ο Πάμπλο Εσκομπάρ να λέει ότι θέλει την φυλάκιση όλων των εμπόρων ναρκωτικών».

    Στη συνέχεια της συζήτησης στη Βουλή, ο κ. Κωνσταντινόπουλος με αφορμή την παραπομπή του Α. Φωκά βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, κατηγόρησε τον υπουργό πως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που εξέθρεψε το φαινόμενο αυτό στις πλατείες των αγανακτισμένων πριν γίνει κυβέρνηση.

    Εμφανώς εκνευρισμένος, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε πως «Είναι ψέμα και συκοφαντία ότι δικά μας παιδιά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φώναζε ‘να καεί να καεί’. Και είμαι περήφανος που η δική μας νεολαία πήγε στην πάνω πλατεία και προσπάθησε να μην γίνει η Ελλάδα εναντίον της Γερμανίας, αλλά ένα διεθνιστικό πράγμα που έβαζε τα θέματα της ευρωζώνης σε άλλη βάση. Ποτέ δεν είπαμε εμείς να καεί, να καεί».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επιμένει ο Φωκάς για το «να καεί, να καεί η […] η Βουλή»: Το ίδιο σύνθημα φώναζαν και οι αγανακτισμένοι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βουλή: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Φωκάς για τις ύβρεις του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Ο Τσακαλώτος συνυπεύθυνος» για το φιάσκο της Εθνικής Ασφαλιστικής



    ΣΧΟΛΙΑ