• Top Stories

    Χαμόγελα στο Μαξίμου για την κυριαρχία Μεϊμαράκη στις εκλογές της ΝΔ

    Αλέξης Τσίπρας - Βαγγέλης Μεϊμαράκης

    Αλέξης Τσίπρας – Βαγγέλης Μεϊμαράκης


    Εκλογική βραδιά για την Κυβέρνηση, έστω και αν αυτή την φορά οι κάλπες δεν στήθηκαν για τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Τα αποτελέσματα ωστόσο των εσωκομματικών εκλογών στην ΝΔ, όσο και των βουλευτικών εκλογών στην Ισπανία, παίζουν καθοριστικό ρόλο για τις κινήσεις που θα κάνει η κυβέρνηση το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά και για το εάν θα περπατήσει το μέτωπο του νότου στην Ευρώπη.

    Η κυριαρχία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην εκλογική μάχη της ΝΔ είναι σίγουρα μια καλή εξέλιξη για το Μέγαρο Μαξίμου, αφού τα κυβερνητικά στελέχη θεωρούν ότι ο έμπειρος πολιτικός μπορεί την συγκεκριμένη στιγμή να διαδραματίσει ένα ρόλο συναινετικό πάνω στις σοβαρές κυβερνητικές εκκρεμότητες που έχει μπροστά της να λύσει η κυβερνητική πλειοψηφία.

    Φυσικά, αντιλαμβάνονται ότι η προσέγγιση αυτή δεν  μπορεί να γίνει από την μια στιγμή στην άλλη, θεωρούν ωστόσο ότι η όλη ιστορία με τον Κώστα Καραμανλή και το φλερτ με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς και οι διαρροές για το χρίσμα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, θα παίξουν το δικό τους ρόλο στα γεγονότα του επόμενου διαστήματος.

    Την ίδια στιγμή, αμείωτο είναι και το ενδιαφέρον των στελεχών της κυβέρνησης για τις εκλογές στην Ισπανία, αφού και εκεί οι κάλπες φέρνουν μια κυβέρνηση συνεργασίας και άρα ανατρέπουν τους συσχετισμούς μέσα στο ευρωπαϊκό περιβάλλον.

    Ο πρωθυπουργός έχει  επενδύσει πολιτικά πολύ επάνω σε αυτή την αλλαγή, αφού θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο οι χώρες του νότου θα αποτελέσουν ένα νέο δυναμικό μπλοκ το οποίο θα επηρεάσει το ευρωπαϊκό κατεστημένο.



    ΣΧΟΛΙΑ