• Πολιτική

    Χαμένοι στη μετάφραση στον ΣΥΡΙΖΑ: Φταίνε οι πολίτες που δεν κατάλαβαν, λέει ο Φλαμπουράρης

    Φλαμπουράρης

    Α. Φλαμπουράρης – Α. Τσίπρας


    «Φταίνε οι πολίτες που δεν κατάλαβαν» είναι η εξήγηση που δίνει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης για την συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Τέσσερις ημέρες μετά, ο έμπειρος και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους αναρωτώμενος «αν έχουν συνειδητοποιήσει τι έκαναν».

    Ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας χθες το βράδυ στο Open, δήλωσε πως «η κυβέρνηση γνώριζε πως θα υπάρχει διαφορά», καθώς και ότι «η μεσαία τάξη καταψήφισε». Ωστόσο, φρόντισε να δικαιολογήσει την κυβέρνηση για την επιδρομή στη μεσαία τάξη, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προτεραιότητα να… σταματήσει τον κόσμο να πηγαίνει στους σκουπιδοτενεκέδες! Τώρα, όμως, ανέφερε ο κ. Φλαμπουράρης, η κυβέρνηση δίνει βάρος  στα μικρομεσαία και μεσαία στρώματα.

    Επέμεινε στην ορθότητα της στρατηγικής των προεκλογικών παροχών και των επιδομάτων, υποστηρίζοντας πως οι ψηφοφόροι δεν κατάφεραν να αξιολογήσουν σωστά τα μέτρα. «Τα θετικά μέτρα δεν αξιολογήθηκαν όσο έπρεπε» ανέφερε. Παραδέχθηκε ωστόσο πως  μεγάλο τμήμα των πολιτών «δεν ήταν ικανοποιημένο από την πολιτική μας και στο πλαίσιο αυτό καταψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ». Μίλησε δε για το «αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» που πολέμησε την κυβέρνηση όλη την περίοδο της διακυβέρνηση της.

    Ο υπουργός Επικρατείας  απευθύνθηκε και στους ψηφοφόρους που στήριξαν άλλα κόμματα πέραν της Ν.Δ. ρωτώντας τους  «αν είχαν συνειδητοποιήσει πως αυτό το μέτωπο οδηγεί τη ΝΔ σε πρώτο κόμμα», ενώ αναρωτήθηκε στη συνέχεια «αν έχουν συνειδητοποιήσει πως τα αποτελέσματα οδήγησαν εκεί που οδήγησαν και αν αυτό ήθελαν…».



    ΣΧΟΛΙΑ