• Πολιτική

    Χ. Θεοχάρης (Economist): Στρατηγικό πλάνο για τον τουρισμό και ειδική ομάδα υλοποίησης

    • Μαρίνα Πρωτονοταρίου

    Χάρης Θεοχάρης


    Την ανάγκη διαμόρφωσης μιας κεντρικής στρατηγικής για τον τουρισμό ανέφερε κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης.

    Το στρατηγικό πλάνο που ετοιμάζει η νέα κυβέρνηση δεν θα μείνει στα χαρτιά θα περιλαμβάνει και μια ομάδα υλοποίησης που θα είναι αρμόδια να φέρνει εις πέρας τα θέματα συναρμοδιοτήτων διαφορετικών υπουργείων με σκοπό την αύξηση της αποτελεσματικότητας, σημείωσε.

    Όπως είπε ο ελληνικός τουρισμός πρέπει να βάλει βάσεις για την ανάπτυξη του ώστε να γίνει ανταγωνιστικός. Εκτός από τις φορολογικές παρεμβάσεις, την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού που θα επιμηκύνει την τουριστική περίοδο, χρειάζεται μια κεντρική στρατηγική προσέγγιση που θα εγγυάται ότι οι σχεδιασμοί θα γίνονται πραγματικότητα.

    Ειδική αναφορά έκανε στην ανάγκη βελτίωσης των υποδομών της χώρας, σημειώνοντας ότι αν και γίνονται επενδύσεις σε ξενοδοχεία και η προσφορά αυξάνεται ανάλογα με τη ζήτηση, αυτό που δεν ακολουθεί είναι το επίπεδο των υποδομών.

    «Είναι καιρός», σημείωσε, «οι δημόσιες επενδύσεις που είχαν μείνει πίσω λόγω κρίσης να μπουν σε προτεραιότητα και να καλυφθούν οι ελλείψεις που έχουν δημιουργηθεί στις υποδομές».



    ΣΧΟΛΙΑ