• Πολιτική

    Χ. Καλογρίτσας: Γιατί τον πολεμούν οι υποψήφιοι καναλάρχες

    kalogritsas


    Του την «έπεσαν» σχεδόν όλοι οι καναλάρχες, άλλοι διακριτικά και άλλοι ξεκάθαρα, όπως το STAR. Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης σχεδόν σύρθηκε σε απολογία και ο κουμπάρος του Πάνος Καμμένος είπε ότι δεν θέλει να πάρει άδεια και μετά από όλα αυτά προκύπτει το εύλογο ερώτημα: Γιατί όλοι λατρεύουν να μισούν τον Χρήστο Καλογρίτσα;

    Τι τους έχει κάνει ένας παλιός παράγοντας που μπαινόβγαινε ως άνθρωπος της απόλυτης εμπιστοσύνης του ΚΚΕ στο «Σπίτι του λαού στον Περισσό», διατηρούσε ταυτόχρονα ισχυρούς δεσμούς και με άλλα κόμματα της κοινοβουλευτικής αριστεράς, ενώ είχε στενές σχέσεις με προσωπικότητες του μεσαίου χώρου και «πεφωτισμένους» της Δεξιάς;

    Η απάντηση είναι μάλλον εύκολη. Για τους παραδοσιακούς καναλάρχες ο Χρήστος Καλογρίτσας είναι ο άνθρωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτός που θα βγάλει στον αέρα-διατηρώντας κάποια προσχήματα-την «φωνή» της κυβέρνησης.

    Kalogritsas

    Και αυτό είναι αρκετό για να δέχεται εδώ μαι εβδομάδες ο Χρήστος Καλογρίτσας επιθέσεις από παντού, όπως αυτήν που αφορούσε την εκπρόθεσμη κατάθεση της εγγυητικής του επιστολής.

    Μόνο που τελικά, ο γενειοφόρος επιχειρηματίας βρίσκεται μέσα στο παιχνίδι, αποφασισμένος να κερδίσει την μια πολυπόθητη άδεια, που θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του στα media, αυτή την φορά ως καναλάρχης και όχι ως εκδότης εφημερίδας.

    Και όσοι γνωρίζουν καλά αυτή την αινιγματική για πολλούς προσωπικότητα, που απεχθάνεται την δημοσιότητα, ξέρουν ότι ο Καλογρίτσας είναι πάντα ένας υπολογίσιμος αντίπαλος.

    Πόσο μάλλον όταν είναι στενός φίλος του Αλέκου Φλαμπουράρη, κουμπάρος του Σπίρτζη και του Καμμένου αλλά και φίλος του Νίκου Κοτζιά.

    Μόνο που ο συγκεκριμένος άνθρωπος με την καλώς νοούμενη κοσμική κοινωνικότητα, παραμένει για πολλούς ένα μυστήριο, ένας «αόρατος» επιχειρηματίας που ο βίος του είναι άρρηκτα δεμένος με την αριστερά.

    Αν πάρει την άδεια, εισέρχεται ως ισχυρός παίχτης στα τηλεοπτικά δρώμενα και δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε, ότι στον δικό του σταθμό θα δώσει την πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη στην νέα εποχή των τεσσάρων καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας ο πρωθυπουργός.

    Κάτι που ενοχλεί σφόδρα τους υπόλοιπους σταθμούς-κυρίως το STAR που στήριξε πολύ την νέα κυβέρνηση- αλλά και κάποιους νέους παίχτες οι οποίοι ήλπιζαν ότι θα είχαν αυτή την πρωτοκαθεδρία.

    Μόνο που δεν είχαν υπολογίσει τον σχετικά βραχύσωμο αλλά με σπινθηροβόλο βλέμμα Χρήστο Καλογρίτσα, ο οποίος είχε την υπομονή να περιμένει και να διατηρεί τις πολιτικές και προσωπικές φιλίες χρόνων με στελέχη από όλους τους κοινοβουλευτικούς χώρους της Αριστεράς.

    Και αυτό μπορεί κάποιοι από αυτούς όταν θα τελειώσει η διαδικασία να το πληρώσουν ακριβά…

    Φορολογικός έλεγχος του ΣΔΟΕ σε εταιρεία του Καλογρίτσα.

    Έκθεση του ΣΔΟΕ που εντοπίζει εικονικές συναλλαγές ύψους περίπου 35 εκατ. ευρώ για έργα που ανέλαβαν αλλά δεν παρέδωσαν ποτέ στο ελληνικό δημόσιο δύο εταιρείες του ομίλου Καλογρίτσα αποκάλυψε το δελτίο του ΣΚΑΪ.

    Για τις πληροφορίες του το ΣΚΑΪ επικαλείται έκθεση του ΣΔΟΕ την οποία έχει στη διάθεση του.
    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το ΣΔΟΕ προχώρησε σε φορολογικό έλεγχο των συμβάσεων της λήπτριας εταιρείας Ομάδα Κατασκευών ΑΕ, ιδιοκτησίας κ. Καλογρίτσα για τα έτη 2003-2006 η οποία είχε αναλάβει και εργασίες για την κατασκευή του Μετρό και του Τραμ της Αθήνας στη γραμμή 2 ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, όπως επίσης και άλλα έργα που σχετίζονται με επισκευές στο κτίριο του Αρείου Πάγου και κατασκευή χώρου στάθμευσης.

    Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ απέδωσε καρπούς καθώς διαπιστώθηκε ότι η Εταιρεία Γενικών Κατασκευών ΑΡΜΑ ΑΤΕ και Τεχνική Μεταλλευμάτων δεν παρέλαβαν από τους άλλους υπεργολάβους και κατά συνέπεια δεν παρέδωσαν τα έργα στην ελεγχόμενη εταιρεία Ομάδα Κατασκευών ΑΕ του κ. Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, άρα όλες οι συναλλαγές που αναφέρονται είναι εικονικές στο σύνολο τους.

    Το ζήτημα είναι ότι αυτές οι εικονικές συναλλαγές, με τα εικονικά τιμολόγια ανέρχονται στο ποσό των 34.828.802,69 ευρώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που αναφέρονται αναλυτικά στην έκθεση του ΣΔΟΕ, όπως μεταδίδει το ΣΚΑΪ.

    Το ΣΔΟΕ κάνει λόγο για ιδιάζουσα φορολογική παράβαση με σκοπό την εμφάνιση διογκούμενων δαπανών και τελικά με σκοπό τη μείωση και την απόκρυψη των καθαρών κερδών και την αποφυγή πληρωμής αναλογούντων φόρων, αναφέρει μεταξύ άλλων το κανάλι, και θέτει δύο ερωτήματα:
    – Πώς επιτρέπεται σε έναν επιχειρηματία που χρωστά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο από φόρους και πρόστιμα να διεκδικεί τηλεοπτική άδεια;
    – Έχουν πληρωθεί τα πρόστιμα και οι φόροι που προκύπτουν και έχει εξεταστεί σε βάθος το ζήτημα της υπερτιμολόγησης των έργων;

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/mantzouranis-se-verikio-tha-sou-paro-aftokinito-tha-sou-paro-ke-spiti/70104



    ΣΧΟΛΙΑ