• Δημοφιλή στο Internet

    Χ. Ιωάννου: Γιατί η Λ. Κατσέλη επιτίθεται εναντίον των διοικήσεων των άλλων τραπεζών

    • NewsRoom
    Λούκα Κατσέλη

    H Λούκα Κατσέλη


    Μπορεί οι τράπεζες να δίνουν μεγάλα ποσά σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης – και να τυγχάνουν τα πρόσωπα που τις διοικούν ευνοϊκών σχολίων από τους γνωστούς κόλακες της ενημέρωσης – όμως πρόκειται για πεταμένα λεφτά αφού δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου. Δεν το λέμε εμείς, αλλά η πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών και Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κυρία Λούκα Κατσέλη, η οποία δημοσιοποίησε χθες ευρήματα έρευνας κοινής γνώμης για τις τράπεζες.

    Να παραδεχθούμε κατ΄αρχήν ότι θέλει θάρρος από μέρους της, λόγω της θέσης της, να δημοσιοποιήσει αυτή την έρευνα-κόλαφο. Μέχρι τώρα οι τραπεζίτες και οι συνεργάτες τους έχουν έχουν συνηθίσει να θάβουν τέτοιες έρευνες και συμπεράσματα. Σαν να μην υπάρχουν.

    Η δημοσιοποίηση αποτελεί ένα πρώτο βήμα για να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι γιατί δεν είναι όλοι ίδιοι.

    Όμως αντικειμενικά, ο πολίτης δεν μπορεί να έχει καλύτερη γνώμη για τις τράπεζες όταν βλέπει την Τράπεζα Πειραιώς να δίνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε κομματικές εφημερίδες όπως η Αυγή ή σε άλλα μέσα όπως το Χωνί, που διαβάζει συμπτωματικά και φανατικά, και υπερασπίζεται στη Βουλή, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος. (μάλιστα η βουλευτής της ΝΔ. Σοφία Βούλτεψη τον ρώτησε εάν το Χωνί είναι δικό του αλλά δεν απάντησε).

    Όταν μέλη της διοίκησης μπερδεύουν την άσκηση του management με προσωπικές business.

    Επίσης, ο πολίτης δεν μπορεί να έχει καμία εμπιστοσύνη όταν η Εθνική Τράπεζα έχει χάσει αμέτρητα εκατομμύρια – όπως και άλλες τράπεζες – από επιχειρηματίες όπως ο Λαυρεντιάδης και από εταιρείες όπως η Infote, που ελέγχεται από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας, χωρίς να έχουν αναζητηθεί ευθύνες. Επίσης, να χρηματοδοτεί project με υπεύθυνους πρώην “δεξιά χέρια” του Χριστοφοράκου (Siemens) και άλλα πολλά. Θα μπορούσαν να γραφτούν τόμοι με τέτοιες περιπτώσεις.

    Τέλος, δεν μπορεί το κοινό να έχει εμπιστοσύνη στις τράπεζες, όταν – όπως θα αποκαλύψει τις επόμενες ημέρες το συνδρομητικό διαδικτυακό μέσο insidestory.gr – μέχρι διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, και άλλοι πρωτοκλασάτοι τραπεζίτες και κορυφαία στελέχη του χρηματοοικονομικού κλάδου, μεταξύ αυτών και πρώην πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και μετέπειτα στέλεχος της MIG, πήγαν μάρτυρες σε δίκες, υπερασπιζόμενοι επιχειρηματίες και στελέχη της Αγροτικής Τράπεζας, που αποδεδειγμένα ζημίωσαν την τράπεζα και τους Ελληνες φορολογουμένους.

    Από τον ΧΡΗΣΤΟ ΙΩΑΝΝΟΥ, marketfair.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/ekplixi-apo-katseli-i-8-stous-10-ellines-den-empistevonte-to-elliniko-trapeziko-sistima/44331

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/trapezites-se-drasi-meta-ton-m-salla-ke-o-f-karavias-eurobank-enantion-ipourgon-tis-kivernisis/44848

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/giorgos-stathakis-echi-katathesis-ke-stin-kipro-san-olous-tous-ellines/44713



    ΣΧΟΛΙΑ