• Πολιτική

  Χ. Δούκας: Θα ζητήσω να αυξηθούν τα πρόστιμα για τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα

  • NewsRoom

  Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας


  Εντατικούς ελέγχους για τον εντοπισμό παράνομων τραπεζοκαθισμάτων πραγματοποιεί ο Δήμος Αθηναίων. Κλιμάκια της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας διενήργησαν ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας, στις 4, 5 και 6 Απριλίου, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις και δόθηκαν εντολές άρσης αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστου χώρου.

  Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ανέφερε ότι θα ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών να νομοθετήσει την αύξηση των προστίμων για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε μεγαλύτερη έκταση από την άδεια την οποία διαθέτουν τα καταστήματα, καθώς όπως είπε «το πρόστιμο που καλούνται να πληρώσουν οι παραβάτες είναι συμβολικό σε σχέση με τα κέρδη που αποκομίζουν».

  Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας και Δημοσίων Κοινοχρήστων Χώρων Θωμά Γεωργιάδη, το τριήμερο απομακρύνθηκαν 39 τραπέζια, 115 καρέκλες και 3 θερμαντικά σώματα στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης (Εμπορικό Τρίγωνο), στην Πλατεία Ηρώων (Ψυρρή) και στην οδό Αρχελάου (Παγκράτι), ενώ προανήγγειλε τη συνέχιση των ελέγχων το επόμενο διάστημα και σε άλλες περιοχές της Αθήνας.

  Διαβάστε επίσης:

  Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Κατέθεσε προτάσεις αλλαγών στο νομοσχέδιο για το νέο δικαστικό χάρτη

  Προτάσεις για το Champions League

  Ιταλία: Έκρηξη σε κέντρο παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας, έξι αγνοούμενοι  ΣΧΟΛΙΑ