• Πολιτική

    Brexit: Ημερομηνία για πιθανή διεξαγωγή ευρωεκλογών όρισε το Λονδίνο!

    • NewsRoom
    Τερέζα Μέι

    Τερέζα Μέι, πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου


    Με τη διορία που έχει θέσει η ΕΕ στο Λονδίνο για εύρεση λύσης προκειμένου να προχωρήσει σε νέα παράταση του Brexit να εξαντλείται, η Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε να ορίσει την ημερομηνία για μια πιθανή διεξαγωγή Ευρωεκλογών.

    Έτσι το Ηνωμένο Βασίλειο όρισε την 23η Μαΐου ως ημερομηνία διεξαγωγής των ευρωεκλογών, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να μην τις διεξαγάγει.  «Ως μια υπεύθυνη κυβέρνηση σήμερα λάβαμε τα απαραίτητα βήματα που απαιτούνται από τον νόμο αν συμμετάσχουμε», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    «Δεν σημαίνει ότι αυτές οι εκλογές είναι αναπόφευκτες, καθώς η αποχώρηση από την ΕΕ πριν την ημερομηνία των εκλογών αυτομάτως αφαιρεί την υποχρέωσή μας να λάβουμε μέρος».

    «Παραμένει η πρόθεση της κυβέρνησης να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση με μια συμφωνία και να εγκρίνει την απαραίτητη νομοθεσία πριν την 22η Μαΐου, ώστε να μην χρειαστεί να συμμετάσχει», σε αυτές τις εκλογές, που στην περίπτωση αυτή θα ακυρωθούν, συμπλήρωσε.

    Η Τερέζα Μέι, η οποία θα έχει τις επόμενες ημέρες διαδοχικές συναντήσεις με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Εμμανουέλ Μακρόν, έχει περιθώριο μέχρι την Παρασκευή, 12 Απριλίου, προκειμένου να πείσει την ΕΕ πως έχει ένα σχέδιο για τον δρόμο που θα ακολουθήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στη μετά το Brexit εποχή. Το σχέδιο πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη των βρετανών βουλευτών, με την βρετανίδα πρωθυπουργό να επιχειρεί έναν λεπτό χειρισμό μεταξύ του κόμματός της και των Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν.

    Πάντως, μια διεξαγωγή ευρωεκλογών θα φέρει έντονες αντιδράσεις εντός των Τόρις, με την μερίδα των υποστηρικτών του σκληρού Brexit να απειλεί ξανά την Μέι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μέι: Πιο κοντά η ματαίωση Brexit όσο καθυστερεί μια συμβιβαστική λύση



    ΣΧΟΛΙΑ