• Οικονομία

    Ακρόπολη «αγνώστου ιδιοκτήτη»! Ελληνικά ευτράπελα στη διάρκεια της κτηματογράφησης

    • NewsRoom
    Gucci


    Η διαδικασία της κτηματογράφησης είναι σε εξέλιξη και τα ευτράπελα δεν λείπουν με πρώτη και καλύτερη την περίπτωση του ιστορικού μνημείου της Ακρόπολης. Η Ακρόπολη λοιπόν παραλίγο να καταγραφεί ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» καθώς το υπουργείο Πολιτισμού άργησε αρκετά να υποβάλει τις δηλώσεις ιδιοκτησίας.

    Όλα αποκαλύφθηκε προ ημερών, όταν ο ανάδοχος της β’ φάσης κτηματογράφησης του δήμου Αθηναίων παρέδωσε προς τελικό έλεγχο στην «Ελληνικό Κτηματολόγιο» την ψηφιακή βάση δεδομένων του κτηματολογίου.

    Η Ακρόπολη είχε καταγραφεί ως… «αγνώστου ιδιοκτήτη» και αυτό γιατί, σύμφωνα με την Καθημερινή, το υπουργείο Πολιτισμού δεν είχε υποβάλει τη σχετική δήλωση!

    Πάντως το ζσήτημα επιλύθηκε άμεσα για… ευνόητους λόγους, προτού η καταγραφή αναρτηθεί και η Ακρόπολη παρουσιαστεί ως… «αγνώστου ιδιοκτήτη».

    Δεν ήταν το μοναδικό ευτράπελο βέβαια. Εντοπίστηκαν και αναντιστοιχίες του σχεδίου πόλης με την πραγματικότητα. Ήταν όμως μεμονωμένες. Ένα από τα παραδείγματα έχει να κάνει με το κτήριο του πανεπιστημίου Αθηνών. Στο σχέδιο πόλης φαίνεται να έχει μπροστά του δρόμο, ο οποίος δεν υπάρχει.

    Επίσης, ορισμένοι πολύ παλιοί ναοί στο ιστορικό κέντρο δηλώθηκαν με χρησικτησία καθώς δεν υπήρχαν τίτλοι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Έτσι θα κατακτήσετε τον κόσμο!»: Άνθρωποι που τα κατάφεραν δίνουν συμβουλές για τον δρόμο προς την επιτυχία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αιχμές Τσακαλώτου: Μόνο ο Βενιζέλος και ο Πάπας διεκδικούν το αλάθητο – Και ο δεύτερος το ξανασκέφτεται

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι κινήσεις της Eurobank και η στάση των αγορών – Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη



    ΣΧΟΛΙΑ