• Πολιτική

    Μπουρίνια στο ΚΙΝΑΛ: Οργή Γεννηματά για την διαφοροποίηση Παπανδρέου – Καστανίδη στο νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη


    Μεγάλες αναταράξεις έφερε στο Κίνημα Αλλαγής η ψήφιση, χθες, το νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που προβλέπει περιορισμούς στις διαδηλώσεις.

    Το κόμμα της Φώφης Γεννηματά, παρά την επίσημη γραμμή του «ναι», μέτρησε δύο διαφοροποιήσεις, του Γιώργου Παπανδρέου και του Χάρη Καστανίδη, οι οποίοι κράτησαν αποστάσεις χαρακτηρίζοντας αντιδημοκρατικό τον νόμο που έφερε στην Βουλή ο πρώην «σύντροφός» τους, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

    Η κίνηση των δύο προκάλεσε αναταραχή στο εσωτερικό του κόμματος, με την Φώφη Γεννηματά να αναζητεί μια λύση στην έκτακτη και απρόβλεπτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σήμερα στις 2 το μεσημέρι.

    Η συνεδρίαση αναμένεται να γίνει σε τεταμένο κλίμα, καθώς υπάρχουν εισηγήσεις στην Φώφη Γεννηματά μέχρι και για διαγραφή των Παπανδρέου και Καστανίδη για το γεγονός ότι αγνόησαν την γραμμή του κόμματος.

    Ωστόσο, φαίνεται ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επιλέγει να κινηθεί στην γραμμή της σκληρής αποδοκιμασίας, με αυστηρές συστάσεις και ξεκάθαρη προειδοποίηση ότι στην παραμικρή νέα διαφοροποίηση θα προχωρήσει σε διαγραφές.

    Η στάση Γεννηματά αποτελεί μια επιλογή συμβιβασμού, ώστε να αποφευχθεί η ρήξη με την παπανδρεϊκή πτέρυγα.

    Πηγές από την Χαριλάου Τρικούπη σημειώνουν ότι η κίνηση των δύο ερμηνεύεται ως ευθεία αμφισβήτηση προς την Φ. Γεννηματά και τις επιλογές της. Ειδικά από την στιγμή που υπήρχαν βουλευτές, οι οποίοι ενώ διαφωνούσαν με το νομοσχέδιο πειθάρχησαν στην κομματική γραμμή για λόγους ενότητας.

    Το νομοσχέδιο πέρασε χθες με 187 από τις 190 ψήφους που αθροίζουν Νέα Δημοκρατία, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση.

    Απών από την ψηφοφορία ήταν και ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος δήλωσε πρόθεση ψήφου με επιστολή χωρίς να καταμετρηθεί.



    ΣΧΟΛΙΑ