• Πολιτική

    Μπούγας (Υφυπουργός Δικαιοσύνης): Σχεδόν βέβαιη η έφεση του εισαγγελέα στην απόφαση για το Μάτι

    • NewsRoom
    Ιωάννης Μπούγας

    Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Ιωάννης Μπούγας


    Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Ιωάννης Μπούγας πήρε θέση για την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου στη δίκη για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, εκτιμώντας με τη σειρά του πως είναι αναντίστοιχη προς το μέγεθος της απώλειας και θερώντας σχεδόν βέβαιο ότι θα ασκηθεί έφεση από τον εισαγγελέα Εφετών.

    Όπως επεσήμανε ο κ. Μπούγας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, «σε τρία χρονικά σημεία τα θύματα, αλλά και οι συγγενείς των θυμάτων αισθάνθηκαν απογοήτευση. Το πρώτο ήταν όταν η κατηγορία που αποδόθηκε ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

    Το δεύτερο χρονικό σημείο ήταν η μακρά διάρκεια της δίκης. Φτάσαμε ήδη στα έξι χρόνια, για να έχουμε απόφαση σε πρώτο βαθμό… Και το τρίτο είναι αυτή καθαυτή η απόφαση, όχι μόνο ως προς το ύψος των ποινών, αλλά και ως προς το εύρος των κατηγορουμένων που θεωρούνται πως ευθύνονται ποινικά για την τραγωδία στο Μάτι».

    Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ 100.3, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης θέλησε να σημειώσει πως ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας προβλέπουν τη δυνατότητα έφεσης από τον εισαγγελέα Εφετών και στο πλαίσιο αυτό εκτίμησε ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο εισαγγελέας θα ασκήσει έφεση.

    Σε παρεπόμενη ερώτηση για τον χρόνο της απόφασης και τον φόβο παραγραφής, ο κ. Μπούγας κατέστησε σαφές πως ούτε η φυσική ηγεσία της Δικαιοσύνης, ούτε το υπουργείο, θα επιτρέψουν μια τέτοια υπόθεση να παραγράφει πριν αποδοθεί δικαιοσύνη.

    Διαβάστε επίσης:

    Ακρόπολη: Διατάχθηκε ΕΔΕ για τους χλαμυδοφόρους που ανέβηκαν στον Ιερό Βράχο

    Πάτρα: Πυρκαγιά σε εξέλιξη στην περιοχή Νέος Ερινεός

    Μητσοτάκης: Mπόνους 15% στους δημοσίους υπαλλήλους που πιάνουν τον στόχο



    ΣΧΟΛΙΑ