• Πολιτική

    Bloomberg: Η Κύπρος απειλεί με βέτο τις ευρωπαϊκές κυρώσεις εναντίον της Λευκορωσίας

    • NewsRoom

    O υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης


    Οι προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ασκήσει πίεση στη Λευκορωσία μπαίνουν στον πάγο εξαιτίας της άλλης κρίσης στην πίσω πόρτα της ΕΕ, αναφέρει το Bloomberg σε ανταπόκριση του Nikos Chrysoloras.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Κύπρος έχει ενημερώσει τους εταίρους της ότι δεν θα υπογράψει την πρόταση της ΕΕ για κυρώσεις σε βάρος Λευκορώσων αξιωματούχων, εκτός εάν τα κράτη – μέλη αποφασίσουν να σφίξουν τα λουριά στην Τουρκία σχετικά με τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Οι αποφάσεις στην εξωτερική πολιτική της ΕΕ λαμβάνονται με ομοφωνία.

    Η κυπριακή πρόταση, από τον περασμένο Ιούνιο, για την προσθήκη άλλων επτά τουρκικών οντοτήτων στην ευρωπαϊκή λίστα πιθανών κυρώσεων κινείται με ρυθμούς χελώνας, σημειώνεται στο ίδιο άρθρο, την ώρα που κάποια άλλα κράτη-μέλη αγωνιούν για την αυξανόμενη ένταση με την Άγκυρα.

    Η ευρωπαϊκή διπλωματία αναζητά μια λύση πριν καταλήξει σε ναυάγιο η σύνοδος κορυφής στα τέλη Σεπτεμβρίου. Η Κομισιόν αρνείται να σχολιάσει την πληροφορία, σημειώνει το άρθρο.

    Δεν μπορούμε να δεχθούμε δύο μέτρα και δύο σταθμά, δήλωσε τον περασμένο μήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ