• Πολιτική

    Μπέρνι Σάντερς: Καρδιακό επεισόδιο για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών

    • NewsRoom


    Ο 78χρονος Αμερικανός Γερουσιαστής, Μπέρνι Σάντερς,  μετά τη δυσφορία που αισθάνθηκε στο στήθος, εξαιτίας φραγμένης αρτηρίας αναγκάστηκε να διακόψει την προεκλογική του εκστρατεία για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, ακυρώνοντας όλες τις εμφανίσεις του. Ο Σάντερς υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση κατά την οποία έγινε τοποθέτηση δύο στεφανιαίων στεντ.

    Το πρόβλημα καρδιάς παρουσιάστηκε στον Σάντερς, την Τρίτη, ενώ βρισκόταν στο Λας Βέγκας, στο πλαίσιο προεκλογικής συγκέντρωσης όπου θα μιλούσε για την οπλοκατοχή. Ξαφνικά αισθάνθηκε πόνο στο στήθος, ενώ στη συνέχεια διαπιστώθηκε από εξετάσεις, ότι η μια αρτηρία του ήταν βουλωμένη.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τζεφ Γουίβερ, επί σειρά ετών συμβούλου του, μετά την επέμβαση ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών μπορεί να επικοινωνήσει με τους γύρω του, ωστόσο θα χρειαστεί ξεκούραση τις επόμενες ημέρες, ενώ οι εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της εκστρατείας του, ακυρώνονται και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση όταν ο Σάντερς είναι έτοιμος να επανέλθει στην προεκλογικό αγώνα.



    ΣΧΟΛΙΑ