• Πολιτική

    Μπαράζ διπλωματικών επαφών Μητσοτάκη – Συναντήσεις με Βούτσιτς, Αλ Σίσι, Πελόζι

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Μπαράζ διπλωματικών επαφών ξεκινά την τρέχουσα εβδομάδα ο Πρωθυπουργός με πρώτο σταθμό το Βελιγράδι όπου θα έχει (την αναβληθείσα) συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς.

    Επόμενος σταθμός, οι Βρυξέλλες, όπου θα λάβει χώρα η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ – αφρικανικών χωρών.

    Σε σύσκεψη του Πρωθυπουργού με στενούς του συνεργάτες την Τρίτη ενόψει της Συνόδου, δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο η συζήτηση των ευρωπαίων ηγετών να έπαιρνε τον χαρακτήρα και μίας άτυπης συζήτησης για το Ουκρανικό, υπό το φως των πρόσφατων επισκέψεων Μακρόν και Σολτς στη Μόσχα.

    Την Πέμπτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Σαΐντ Χουσεΐν Χαλίλ αλ-Σίσι στην ατζέντα της οποίας θα βρεθεί για μία ακόμη φορά η αναβάθμιση της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

    Ο πρωθυπουργός θα έχει εξάλλου την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ηγέτες της Νοτίου Αφρικής, της Σενεγάλης, της Νιγηρίας και της Ρουάντα, ενώ το πρωί της Παρασκευής θα προεδρεύσει σε κοινό πάνελ με Αφρικανούς και ευρωπαίους αξιωματούχους.

    Τελευταίος σταθμός του διπλωματικού μίνι μαραθωνίου του κ. Μητσοτάκη θα είναι η Γερμανία την Παρασκευή, όπου θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια – γνωστής και ως «Νταβός της Άμυνας».

    Ο πρωθυπουργός θα συνομιλήσει με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, και τη Γερμανίδα υπουργό Άμυνας, Κριστίνε Λάμπρεχτ, για το ζήτημα της φθίνουσας πορείας της δημοκρατίας παγκοσμίως.

    Στο περιθώρια της διάσκεψης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει επίσης συνάντηση με ομάδα περίπου 20 Αμερικανών γερουσιαστών και μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, σε μία περίοδο έντασης της επιθετικής ρητορικής από την Άγκυρα και ενώ κρίνεται και το θέμα της πώλησης αμερικανικών μαχητικών F-16 Block 70 στην Τουρκία.

    Διαβάστε επίσης:

    Οικονόμου: Στοχευμένη εφάπαξ στήριξη των πιο ευάλωτων – Τι είπε για τη χαλάρωση των μέτρων

    Ουκρανία: Η Ρωσία ανακοίνωσε το τέλος των ασκήσεων – Αποσύρονται τα στρατεύματα από την Κριμαία



    ΣΧΟΛΙΑ