• Πολιτική

    Μπακογιάννης: Οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών κατά 5% για όλες και όλους τους Αθηναίους

    Κώστας Μπακογιάννης

    Κώστας Μπακογιάννης


    Τη μείωση των δημοτικών τελών 5% οριζόντια για όλες και όλους τους Αθηναίους θα εισηγηθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος της Αθήνας κ. Κώστας Μπακογιάννης, όπως είχε ουσιαστικά προαναγγείλει μέσα από τη συνέντευξη του στο mononews.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος Αθηναίων προτίθεται να «περάσει» από το Δημοτικό Συμβούλιο μεταξύ άλλων, τη μείωση του οικιακού συντελεστή τελών καθαριότητας και φωτισμού, τη μείωση των αντίστοιχων συντελεστών σε επαγγελματικούς χώρους λιανικού εμπορίου – πλην τροφίμων – του συντελεστή για δραστηριότητες σε χώρους παροχής υπηρεσιών – πλην χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων -, ενώ ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τον προσδιορισμό κοινωνικών απαλλαγών και μειώσεων σε ακίνητα που χρησιμοποιούνται για κοινωφελείς, μη κερδοσκοπικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς.

    Ανάλογες παρεμβάσεις αναμένεται να υπάρξουν προκειμένου να μην υπάρξουν αυξήσεις και σε άλλους κρίσιμους για τους δημότες και τους επαγγελματίες συντελεστές τελών.

    Όπως είπε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Μπακογιάννης, η εισήγησή του αυτή – η οποία αναμένεται να υπερψηφισθεί με μεγάλη πλειοψηφία –  συνιστά «τη μεγαλύτερη μείωση δημοτικών τελών τα τελευταία πολλά χρόνια, στην Αθήνα».

    Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος της Αθήνας, στην πρόσφατη εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο mononews, είχε υπογραμμίσει πως «Ο δήμος οφείλει να στηρίξει τους Αθηναίους σε αυτές τις δύσκολες μέρες και τους δύσκολους μήνες που έρχονται», επικαλούμενος την ευρωστία των δημοτικών οικονομικών, την οποία αποτύπωσε στην έκθεσή της και η Moody’s.

    Όπου μπορούμε θα βοηθήσουμε και θα στηρίξουμε. Δεν έχει κανένα νόημα να έχεις έναν πλούσιο Δήμο σε μια φτωχή πόλη. Το ζήσαμε αυτό την προηγούμενη δεκαετία, το πάθημα κάποια στιγμή πρέπει να γίνει μάθημα. Αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε είναι να διασφαλίσουμε ότι οποιαδήποτε παρέμβαση πηγάζει από τα πραγματικά οικονομικά μας δεδομένα και λαμβάνει υπόψη και τις ανάγκες των ανθρώπων αλλά και τις δυνατότητες του ίδιου του Δήμου.

    Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λαμβάνονται αυτές οι αποφάσεις έτσι πρόχειρα και γρήγορα και επιπόλαια, στο όνομα των όποιων πολιτικών σκοπιμοτήτων. Δεν χρειάζεται να κάνουμε λαϊκισμό, με λαϊκισμό, για τον λαϊκισμό, είχε τονίσει ο κ. Μπακογιάννης, προαναγγέλλοντας τις δημοσιονομικά συμβατές παρεμβάσεις για τη στήριξη δημοτών και επιχειρήσεων με στόχο την άμβλυνση των επιπτώσεων της ενεργειακής και οικονομικής κρίσης.

    Διαβάστε επίσης:

    Μαργαρίτης Σχοινάς: «Η Ελλάδα δεν έχει τίποτε να φοβηθεί, είναι άγκυρα σταθερότητας»

    ΚΕΠ: Ψηφιακή αναβάθμιση με έργα 40 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ