• Top Stories

    B. Yildirim: “Να διαλέξει η Ευρώπη αν θα είναι με την Τουρκία ή τους τρομοκράτες”

    • NewsRoom
    binali yildirim

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Binali Yildirim


    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Binali Yildirim “πέταξε το μπαλάκι” στους Ευρωπαίους ηγέτες να επιλέξουν με ποιον τελικά θα συνεργαστούν, δηλώνοντας χαρακτηριστικά “Η Ευρώπη πρέπει να επιλέξει αν θα συνεργαστεί με εμάς ή με τους τρομοκράτες”, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

    Ο Yildirim, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο έκθεσης που λαμβάνει χώρα στην Κωνσταντινούπολη τόνισε ότι “Πρώτα απ’ όλα η Ευρώπη να επιλέξει αν θα συνεργαστεί με την Τουρκία ή με τους τρομοκράτες και τις οργανώσεις τους που περιπλανώνται στα ευρωπαϊκά εδάφη. Το τουρκικό έθνος αναμένει αυτή την επιλογή” και συνέχισε λέγοντας πως “Πρέπει να όλοι να θυμούνται πως η Τουρκία είναι η χώρα που δίνει καταφύγιο σε εκατομμύρια μετανάστες από τη Συρία και το Ιράκ. Αναλογιστείτε τι θα γίνει στην Ευρώπη αν όλοι αυτοί οι μετανάστες που βρίσκονται στην Τουρκία περάσουν στην Ευρώπη. Η Τουρκία είναι η χώρα του ανθρωπισμού”.

    Τέλος, ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πρόσφατη πρόταση των Ευρωβουλευτών, σύμφωνα με τους οποίους πρέπει να παγώσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, σχολιάζοντας ότι “Ελπίζω ότι υπάρχουν Ευρωπαίοι πολιτικοί που δεν θα επιτρέψουν να καταστραφούν οι μακροχρόνιες καλές σχέσεις Ευρώπης-Τουρκίας”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μ. Ρέντσι: “Θα παραιτηθώ εάν επικρατήσει το Όχι”

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κ. Μητσοτάκης στα Ιωάννινα: “Η νέα κυβέρνηση της χώρας θα γίνει πολύ πιο σύντομα από όσο νομίζουν κάποιοι”

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σαρωτικές αλλαγές στα προνοιακά επιδόματα – Ποια καταργούνται και πού θα πέσει “ψαλίδι”



    ΣΧΟΛΙΑ