• Πολιτική

    Αύριο θα διαβιβαστεί τελικά στη Βουλή η δικογραφία για τη Νοvartis

    κοντονης

    Σταύρος Κοντονής


    Την Τρίτη θα διαβιβαστεί στη Βουλή, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Σταύρος Κοντονής  ο φάκελος της δικογραφίας για την υπόθεση της Novartis. Το βράδυ της Δευτέρας, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο κ. Κοντονής επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για το περιεχόμενο της δικογραφίας.

    Στις δηλώσεις τους μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Κοντονής έδωσε μια πρώτη γεύση από τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να εκμεταλευτεί την υπόθεση, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να αλλάξει την ατζέντα της πολιτικής συζήτησης.

    Ο κ. Κοντονής έκανε λόγο για μεγάλο σκάνδαλο που θα συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία, ενώ ενημέρωση πως η εντολή του πρωθυπουργού είναι να κινηθούν και να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο και τον κανονισμό της Βουλής. Όπως είπε θα ενημερωθούν τα πολιτικά κόμματα για να λάβουν τις τελικές τους θέσεις.

    Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός Υγείας,  Παναγιώτης Κουρουμπλής, διέψευσε οποιαδήποτε εμπλοκή του με την υπόθεση.

    “Δεν υπάρχει απολύτως καμία αναφορά του ονόματός μου στη σχετική δικογραφία και πώς θα μπορούσε άλλωστε, δεδομένου ότι εγώ ο ίδιος έχω προκαλέσει τη δικαιοσύνη να διερευνήσει πιθανές ποινικές ευθύνες των φαρμακοβιομηχανιών για πληθώρα ζητημάτων ( όπως φορολογικές παραβάσεις, ελλείψεις στην αγορά , την τήρηση ή μη των υποχρεωτικών πιστώσεων που έθετε ο νομοθέτης κλπ )” δηλώνει ο κ.Κουρουμπλής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αντ. Σαμαράς: «Πληροφορήθηκα τη νέα συκοφαντία του Τσίπρα, με κατασκευασμένες μαρτυρίες ανώνυμων»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tι απαντά ο Γ. Στουρνάρας για την υπόθεση Novartis

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτά είναι τα ονόματα που αναφέρονται στην δικογραφία για την Novartis



    ΣΧΟΛΙΑ