Πολιτική

Αντ. Σαμαράς: «Πληροφορήθηκα τη νέα συκοφαντία του Τσίπρα, με κατασκευασμένες μαρτυρίες ανώνυμων»

  • NewsRoom
αντωνης σαμαρας

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς


Σχόλιο για τις αναφορές στο όνομά του της δικογραφίας για την Novartis,  η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή, παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Πληροφορήθηκα τη νέα συκοφαντία του κ. Τσίπρα κατά του προσώπου μου. Και μάλιστα από κατασκευασμένες μαρτυρίες ανωνύμων. Επειδή η συκοφαντία είναι το όπλο των δειλών, τους λέω πως εμένα δεν με αγγίζουν!», αναφέρει ο κ. Σαμαράς.

«Να είναι βέβαιοι ότι οι συκοφάντες και όσοι είναι από πίσω θα λογοδοτήσουν οι ίδιοι στη δικαιοσύνη», καταλήγει ο πρώην πρωθυπουργός.

Αβραμόπουλος: Επί θητείας μου η τιμολόγηση των φαρμάκων δεν ήταν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας

Σε ανάλογους τόνους κινήθηκε και η δήλωση του Δ. Αβραμόπουλου, το όνομα του οποίου επίσης αναφέρεται στην δικογραφία. Άλλωστε, όπως δηλώνει, η πολιτική του φαρμάκου και η τιμολόγησή του δεν ανήκε στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας, κατά το διάστημα της υπουργίας του (2006-2009) και συνεπώς ουδεμία σχέση είχε ούτε και θα μπορούσε να έχει με το ζήτημα.

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα αναφορά του ονόματός μου στην δικογραφία για τη Novartis που απεστάλη στη Βουλή μαζί με άλλα ονόματα Πρωθυπουργών και Υπουργών της περιόδου 2006-2015», ανέφερε στη δήλωσή του ο ο κ. Αβραμόπουλος. Σημείωσε, δε, ότι «την περίοδο που ήμουν Υπουργός Υγείας, από το 2006 ως το 2009 η πολιτική του φαρμάκου και η τιμολόγησή του δεν ανήκε στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας και συνεπώς ουδεμία σχέση είχα ούτε και θα μπορούσα να έχω με αυτό το ζήτημα». Πρόσθεσε μάλιστα ότι « η αρμοδιότητα για το φάρμακο περιήλθε στο Υπουργείο Υγείας δυο χρόνια μετά την αποχώρησή μου. Απλά και ξεκάθαρα. Συνεπώς δεν υφίσταται ζήτημα» κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.

Σύσκεψη Τσίπρα με Κοντονή και Παπαγγελόπουλο

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου η σύσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και τον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, οι οποίοι τον ενημερώνουν για τη διαβίβαση της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis στη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Tι απαντά ο Γ. Στουρνάρας για την υπόθεση Novartis

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτά είναι τα ονόματα που αναφέρονται στην δικογραφία για την Novartis
 
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα Δημοκρατία: Τι δουλειά έχει ο Τζανακόπουλος στον Άρειο Πάγο;


ΣΧΟΛΙΑ