ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για αύριο Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, μετατίθενται οι προγραμματισμένες για σήμερα ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Θανάση Πλεύρη, για την εξειδίκευση των χθεσινών ανακοινώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό πολιτών άνω των 60.
Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 10.30 στο Υπουργείο Υγείας με την συμμετοχή του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Θεοκλή Ζαούτη.
Σήμερα στις 13:30 αναμένεται νέα παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτή την φορά στην Βουλή. Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί στην αναγκαιότητα του μέτρου, που προβλέπει κλείσιμο ραντεβού για την πρώτη δόση έως τις 16 Ιανουαρίου 2022, αλλιώς θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ.
Το πρόστιμο θα επαναλαμβάνεται για κάθε μήνα που θα παραμένουν ανεμβολίαστοι και θα πληρώνεται μέσω της εφορίας, καθώς θα υπάρξει διασταύρωση.
Τα χρήματα θα συγκεντρώνονται σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ.
Διαβάστε ακόμη:
Μητσοτάκης: Παρέμβαση στην Βουλή για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 ετών
Τι ξημερώνει για τους ανεμβολίαστους, τι θα πει ο Θάνος Πλεύρης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Πέθανε ο Ρόμπερτ Μιούλερ
- Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η διαδικασία των απολυμάνσεων στο λιμάνι για την αποτροπή μετάδοσης του αφθώδη πυρετού στο ζωικό κεφάλαιο
- Στάρμερ σε Χριστοδουλίδη: «Όχι» σε επιθετικές επιχειρήσεις από βάσεις στην Κύπρο λέει η Βρετανία
- Κεφαλογιάννης: «Προχωράμε σε ένα μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης των Canadair και προσθήκης νέων αεροσκαφών»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.