• Πολιτική

    Αυλαία για την προανακριτική: Σήμερα η κατάθεση του πορίσματος για Νίκο Παππά

    • NewsRoom
    Βουλή: Οι δικαστικοί που κληρώθηκαν να αναλάβουν την υπόθεση του Νίκου Παππά

    Νίκος Παππάς


    Σήμερα πέφτει η αυλαία της προανακριτικής επιτροπής για τις ενέργειες του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, τον Σεπτέμβριο του 2016.

    Η επιτροπή συνεδριάζει σήμερα στις 11 για τελευταία φορά για να συζητήσει και να εγκρίνει το πόρισμά της.

    Οι εισηγητές των κομμάτων, που συμμετέχουν στην προανακριτική επιτροπή, επεξεργάστηκαν τις προτάσεις των πορισμάτων τους. Οι προτάσεις αυτές θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση, οπότε και αναμένεται να εγκριθεί το τελικό πόρισμα «κατά πλειοψηφία».

    Το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής, οι εργασίες της οποίας άρχισαν στις 7 Απριλίου, εκτιμάται ότι θα συζητηθεί στην Oλομέλεια της Βουλής το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο συμπερασμάτων της πλειοψηφίας θα καταγράφει το σύνολο των «καυτών» στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα (sms, emails, τιμολόγια, μαρτυρίες), τα οποία τεκμηριώνουν την τέλεση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος κατ’ επανάληψη και κατά συρροή.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο συμπερίληψης του αδικήματος της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου έχει απομακρυνθεί καθώς από την έρευνα που πραγματοποίησαν τα μέλη της προανακριτικής, δεν προέκυψαν ισχυρές αποδείξεις τέλεσης του κακουργήματος πέραν των αρχικών ενδείξεων.

    Διαβάστε ακόμη:

    Η ληστεία του αιώνα: Ο κλεμμένος Πικάσο επιστρέφει στην Πινακοθήκη

    Απαλλαγή του Ιωάννη Αγγελή από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος προτείνει ο Εισαγγελέας Εφετών



    ΣΧΟΛΙΑ