• Πολιτική

    Αυγενάκης από Σέρρες: Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε περαιτέρω αλλαγές στην ΚΑΠ

    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης


    Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα συνεχίσει να διεκδικεί περαιτέρω αλλαγές στην ΚΑΠ, ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Σερρών.

    «Εμείς λέμε “ναι” στην πράσινη μετάβαση, αλλά με ομαλό, όχι βίαιο τρόπο», είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προσθέτοντας ότι «τόσο οι Πράσινοι όσο και οι Σοσιαλιστές δεν έχουν ξεκάθαρη θέση».

    Χαρακτήρισε «αλαλούμ» τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που, όπως τόνισε, άλλα έλεγε στους αγρότες για την ΚΑΠ και άλλα ψήφιζε στο Ευρωκοινοβούλιο.

    Μιλώντας για τις διεπαγγελματικές οργανώσεις, ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε ότι στόχος είναι μέχρι τέλος του τρέχοντος έτος να βρίσκονται σε λειτουργία συνολικά δεκαέξι, από τις οκτώ σήμερα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, μεταξύ άλλων ο αρμόδιος υπουργός μίλησε για τη σύσταση του Μητρώου Αγροτών, εξηγώντας ότι θα περιλαμβάνει όλους ανεξαιρέτως τους κατ’ επάγγελμα απασχολούμενους στον πρωτογενή τομέα.

    Αυτό, όπως πρόσθεσε, θα διαχειρίζεται από τα Επιμελητήρια, αλλά θα ανήκει στο ΥΠΑΑΤ και θα έχει διασύνδεση και με το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ).

    Στις 19 προτάσεις που έχει καταθέσει η χώρα μας για αλλαγές στην ΚΑΠ αναφέρθηκε ο γγ του ΥΠΑΑΤ, Γιώργος Στρατάκος.

    Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, οβουλευτής Σερρών, Τάσος Χατζηβασιλείου, επισήμανε ότι επί χρόνια απουσίαζε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάταξης της αγροτικής οικονομίας.

    Στις προσπάθειες του ΥΠΑΑΤ για την αναθεώρηση της ΚΑΠ, την ανάπτυξη της αγροτικής διπλωματίας που συνέβαλε στην αναθεώρηση, στάθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Αθανάσιος Μαλιαράς.

    Η πρόεδρος του Πανσερραϊκού Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ελπίδα Σιδηροπούλου, ζήτησε μεταξύ άλλων ενημέρωση για το τι τελικά συμβαίνει με το ζήτημα των Σχεδίων Βόσκησης, ενώ έθεσε και το ζήτημα των ελληνοποιήσεων, προτείνοντας εντατικότερους ελέγχους στα τελωνεία, αλλά και το πότε τελικά θεωρείται ελληνικό ένα σφάγιο.

    Στην εκδήλωση παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος και η δήμαρχος Σερρών, Βαρβάρα Μητλιάγκα, καθώς και οι δήμαρχοι Εμμανουήλ Παππά, Δημήτρης Νότας, Νέας Ζίχνης, Δήμος Μπόζης, Σιντικής, Γεώργιος Τάτσιος και Αμφίπολης, Στέλιος Φραστανλής.

    Διαβάστε επίσης:

    Πιερρακάκης από Βατικανό: Απαράδεκτη απόφαση η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

    Κασσελάκης: Η αλαζονεία είναι στον γυάλινο πύργο, που λέγεται Μέγαρο Μαξίμου Μητσοτάκης ΑΕ

    Νίκος Μιχαλολιάκος: Έφεση από τον αντιεισαγγελέα Εφετών Λαμίας κατά της απόφασης αποφυλάκισης



    ΣΧΟΛΙΑ