• Πολιτική

    Νίκος Μιχαλολιάκος: Έφεση από τον αντιεισαγγελέα Εφετών Λαμίας κατά της απόφασης αποφυλάκισης

    Ο Νίκος Μιχαλολιάκος καθώς επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο προκειμένου να πάει στην Γενική Aστυνομική Διεύθυνση Αττικής. ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ο Νίκος Μιχαλολιάκος,


    Μια εβδομάδα μετά την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου ασκήθηκε έφεση από εισαγγελέα.

    Άμεσα πλέον αναμένεται να κριθεί εάν ο πρωτόδικα καταδικασμένος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή θα παραμείνει ελεύθερος ή εάν θα πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής των 13 ετών που το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του επέβαλε.

    Ο αντεισαγγελέας Εφετών Λαμίας Νικήτας Θεολογίτης μελέτησε το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, με το οποίο διατάχθηκε την περασμένη εβδομάδα η υφ όρων απόλυση του από τη φυλακή και άσκησε έφεση διαφωνώντας με το σκεπτικό ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει δείξει καλή διαγωγή τα 4 χρόνια και τους 9 μήνες της κράτησης του και ότι πληροί τις ουσιαστικές και τυπικές προϋποθέσεις να αποφυλακιστέι.

    Ο αντεισαγγελέας Εφετών κρίνει ότι οι διαδικτυακές αναρτήσεις του πρωτόδικα καταδικασθέντος δείχνουν έναν άνθρωπο που δεν έχει μετανοήσει για τα εγκλήματα που καταδικάστηκε, γεγονός που τον καθιστούν επικίνδυνο να διαπράξει νέα εάν παραμείνει ελεύθερος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό της εισαγγελικής έφεσης αναφέρεται:

    «Οι διαδικτυακές δημοσιεύσεις του Νικολάου Μιχαλολιάκου υπέρ της Χρυσής Αυγής που έχουν άμεση σχέση με τη σε βάρος του καταδικαστική απόφαση, καταδεικνύουν την κακή διαγωγή του και την επικινδυνότητά του για την τέλεση νέων εγκλημάτων εάν παραμείνει ελέυθερος.”

    Το Συμβούλιο Εφετων Λαμίας αναμένεται να συνεδριάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα για να αποφανθεί για την ορθότητα ή όχι του σκεπτικού του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας που έκανε δεκτή την αίτηση Μιχαλολιάκου. Οι δικαστές του άνοιξαν την πόρτα της φυλακής με 3 περιοριστικούς όρους.

    Απαγόρευσης εξόδου από το νομό Αττικής, εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου διαμονής του μια φορά τον μήνα και απαγόρευσης συναναστροφής με συγκατηγορουμένους του για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία φυλακίστηκε».

    Διαβάστε επίσης:

    Με ανησυχούν περισσότερο οι κρυφοί «Μιχαλολιάκοι», από έναν αμετανόητο γηραιό νεοναζί – Αρθρο παρέμβαση

    Δικηγόροι Αιγυπτίων για Μιχαλολιάκο: Δεν ήταν υποχρεωμένοι οι δικαστές να τον αποφυλακίσουν

    Ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας θα ασκήσει έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης του Μιχαλολιάκου



    ΣΧΟΛΙΑ