• Πολιτική

    Ασημακοπούλου: Έντονη αντίδραση στις αναφορές της Ολλανδής Σοφί Ιντ Βελτ για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα

    • NewsRoom
    Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

    Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου


    Σκληρή κόντρα δημιουργήθηκε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ανάμεσα στην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και την Ολλανδή ευρωβουλευτή Σοφί Ιντ Βελτ, όταν η ευρωβουλευτής της ΝΔ αντέδρασε στις αναφορές της συναδέρφου της για τη Δικαιοσύνη στην Ελλάδα.

    Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο πραγματοποιήθηκε συζήτηση για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, με την Ολλανδή ευρωβουλευτή των Φιλελευθέρων Σόφι Ιντ’ Βελτ να λέει στα ελληνικά «Δεν σας αφήνουμε μέχρι να υπάρξει Δικαιοσύνη».

    Η αναφορά της αυτή, όπως είπε, απευθυνόταν στη χήρα του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, τους γονείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, στους συγγενείς των νεκρών από το ναυάγιο στην Πύλο και στους δημοσιογράφους που έχουν δεχθεί επίθεση επειδή άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση.

    Έντονη ήταν η αντίδραση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία είπε ότι «κάποιοι εμμονικά επιμένουν να δυσφημούν την Ελλάδα για προσωπικό όφελος και μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

     

     

    Ανταπαντώντας η Ολλανδή ευρωβουλευτής είπε:

    «Κάθε φορά που συζητάμε για το κράτος δικαίου απορρίπτετε κάθε επίκριση, κατηγορείτε όσους ρωτούν ότι είναι παρτιζάνοι και έχουν προεκλογικά κίνητρα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν μπορούσατε να φανταστείτε ότι κάποιοι αντιδρούν επειδή υπερασπίζονται κάποιες ιδέες; Θα μπορούσατε να το διανοηθείτε αυτό;».

    «Επιλέγω να αγνοήσω τον προσβλητικό σας τόνο. Ναι, βλέπω μία τέτοια πολιτικό κάθε φορά που κοιτώ τον καθρέπτη», απάντησε η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, μιλώντας για μια «μειοψηφία, που μιλά για τη χώρα μου σαν να μην πρόκειται για Δημοκρατία και αυτό απλώς δεν είναι αλήθεια».

    Η πρόεδρος της Ολομέλειας επιχείρησε να διακόψει την τοποθέτηση της κυρίας Ασημακοπούλου βγάζοντας μπλε κάρτα για παραβίαση του χρόνου ομιλίας με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή να σχολιάζει:

    «Δεν θέλετε να ακούσετε τις απαντήσεις».

    ΕΛΚ για Ασημακοπούλου: Έβαλε τα πράγματα στη θέση τους

    Ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Θανάσης Μπακόλας συνεχάρη, μέσω ανάρτησης στο Twitter, την Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου για την αντίδρασή της στις αναφορές της Ολλανδής ευρωβουλευτή.

    «Τεράστια συγχαρητήρια στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου που έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και επίσης έριξε τα φώτα της δημοσιότητας σε αυτό που δεν πάει καλά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    Ενόψει των εκλογών του Ιουνίου, ένα πράγμα είναι σαφές – χρειαζόμαστε καλούς και αποτελεσματικούς ανθρώπους να εκπροσωπούν τους πολίτες μας. Όπως κάναμε πάντα σαν το πραγματικό λαϊκό κόμμα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα παραμένει προσηλωμένο σε αυτό το σκοπό» έγραψε ο κ. Μπακόλας.

    Διαβάστε επίσης:

    Το Ισραήλ ελπίζει τα φάρμακα που μεταφέρθηκαν στη Γάζα να φθάσουν στους ομήρους

    Παύλος Μαρινάκης: Ολοκληρώνουμε μεγάλες μεταρρυθμίσεις σε επαγγελματική κατάρτιση και Υγεία

    Στο Βερολίνο ο Λευτέρης Αυγενάκης – Στη σκιά των αγροτικών κινητοποιήσεων η φετινή «Πράσινη Εβδομάδα»



    ΣΧΟΛΙΑ