• Πολιτική

    Στο Βερολίνο ο Λευτέρης Αυγενάκης – Στη σκιά των αγροτικών κινητοποιήσεων η φετινή «Πράσινη Εβδομάδα»

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης

    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης


    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης πραγματοποιεί επίσκεψη στο Βερολίνο, όπου, έπειτα από πρόσκληση του Γερμανού ομολόγου του Τζεμ Έτσντεμιρ, συμμετέχει στην 16η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Υπουργών Γεωργίας και Τροφίμων, η οποία πραγματοποιείται στο περιθώριο της διεθνούς έκθεσης «Πράσινη Εβδομάδα».

    Ο κ. Αυγενάκης θα παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης, τα οποία θα πραγματοποιηθούν απόψε από τον Τζεμ Έτσντεμιρ, τον κυβερνήτη δήμαρχο του Βερολίνου Κάι Βέγκνερ και τον επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιο για την Γεωργία Γιάννους Βοϊτσεχόφκι, αλλά και στα εγκαίνια του Παγκόσμιου Φόρουμ για τα Τρόφιμα και την Γεωργία.

    Το Σάββατο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα μιλήσει στην εναρκτήρια συνεδρίαση της 16ης Διάσκεψης των Υπουργών Γεωργίας, στην οποία συμμετέχουν περισσότερες από 90 αντιπροσωπείες, αλλά και στις θεματικές συνεδρίες που θα ακολουθήσουν, με αντικείμενο την «Μείωση της απώλειας και της σπατάλης τροφίμων».

    Η «Πράσινη Εβδομάδα» ανοίγει τις πύλες της για το κοινό αύριο και για δέκα ημέρες οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερωθούν για ζητήματα καλλιέργειας και κτηνοτροφίας, αλλά και να δοκιμάσουν προϊόντα των παραγωγών.

    Στη φετινή διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται στην σκιά των αγροτικών κινητοποιήσεων στη Γερμανία, συμμετέχουν περισσότεροι από 14.00 εκθέτες από 60 χώρες. Στο πλαίσιο της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί επαφές με τους συνδικαλιστές του αγροτικού κινήματος και ενημερωτικές εκδηλώσεις, ενώ δεν αποκλείεται η «Πράσινη Εβδομάδα» να αποτελέσει και το επίκεντρο των επόμενων αγροτικών κινητοποιήσεων.

    Σήμερα στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο θα συζητηθούν «μέτρα στήριξης των αγροτών», φαίνεται ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να υπαναχωρήσει στο κεντρικό ζήτημα της επιδότησης του αγροτικού ντίζελ.

    Από την πλευρά τους οι αγρότες τονίζουν ότι το θέμα είναι αδιαπραγμάτευτο και προαναγγέλλουν νέες κινητοποιήσεις για το αμέσως προσεχές διάστημα.

    Διαβάστε επίσης:

    Energean: Εγκρίθηκε η 1η φάση του Σχεδίου Ανάπτυξης του κοιτάσματος Katlan στο Ισραήλ (χάρτης)

    Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Συνάντηση με Φον ντερ Λάιεν

    Υεμένη: Νέα επίθεση σε πλοίο από UAV



    ΣΧΟΛΙΑ