• Top Stories

    WSJ: Παράδοση ή εκλογές οι μόνες επιλογές του Τσίπρα

    • NewsRoom
    tsipras


    Φαίνεται πως τώρα πια μόνο δύο είναι οι επιλογές που έχει μπροστά του ο Αλέξης Τσίπρας μετά το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις, τη μη διεξαγωγή Eurogroup και το εκκωφαντικό «όχι» για σύγκληση Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

    Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο δημοσιογράφος της αμερικανικής εφημερίδας Μάρκους Γουόκερ ο Έλληνας πρωθυπουργός καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην «παράδοση ή τις εκλογές», αν η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δεν μεσολαβήσει ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

    «Αν η Μέρκελ δεν βοηθήσει, οι επιλογές του Τσίπρα είναι να παραδοθεί ή να πάει σε εκλογές. Οι εκλογές θα έπρεπε να γίνουν τον Μάιο. Η Ελλάδα ξεμένει από μετρητά τον Ιούνιο», επισημαίνει ο Γούοκερ.

    Επαναφέροντας στην επιφάνεια το περίφημο «chicken game», ο Γουόκερ προσθέτει πως το παιχνίδι του δειλού «ανάμεσα σε Ελλάδα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη Γερμανία θέτει στην πρώτη γραμμή της μάχης την επιπλέον λιτότητα», ενώ συμπληρώνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός προσπαθεί να «προσπεράσει τον Τόμσεν και τον Σόιμπλε».

    Αξίζει να σημειωθεί πως ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, ήταν ο πρώτος ο οποίος είχε επισημάνει την πιθανότητα η υποκλοπή των συνομιλιών ανάμεσα στον διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, και την Ντέλια Βελκουλέσκου να πραγματοποιήθηκε από τις ελληνικές υπηρεσίες εξαιτίας του τρόπου γραφής του ονόματος της επικεφαλής της αποστολής.

    Νωρίτερα, η οικονομική εφημερίδα είχε τονίσει πως οι ελληνικές συνομιλίες για το πρόγραμμα διάσωσης παραμένουν στάσιμες εξαιτίας του αδιεξόδου που επήλθε για τη λήψη μέτρων περαιτέρω λιτότητας, τονίζοντας πως εξανεμίζονται οι ελπίδες για μια γρήγορη λήξη του αδιεξόδου στο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας.

    «Ελληνική κυβέρνηση και ΔΝΤ είναι σε διαμάχη για το πώς θα βρεθούν τα 3,6 δισ. ευρώ των αποκαλούμενων προληπτικών μέτρων, ή επιπλέον ρευστότητας, εάν η Ελλάδα δεν πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους», σημειώνει το δημοσίευμα.

    Διαβάστε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/juncker-paraloga-ke-antisintagmatika-ta-proliptika-metra/41491



    ΣΧΟΛΙΑ