• Top Stories

    ΕΥΔΑΠ: Ήλθε η SUEZ και οι εργαζόμενοι αντιδρούν. Τι θα κάνει ο Χ. Σπίρτζης;


    Νέα ενδο-οικογενειακή κόντρα εντός του ΣΥΡΙΖΑ – μετά τα αεροδρόμια- έχει ξεσπάσει αυτήν την ώρα στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ, με τους εργαζόμενους της εταιρείας να αντιδρούν έντονα στην παρουσία εκπροσώπων της γαλλικής εταιρείας SUEZ οι οποίοι έχουν συνάντηση με τους αρμόδιους Διευθυντές στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης του νερού. 

    Όπως αποτυπώνεται και στην φωτογραφία που έχουμε στη διάθεσή μας, τα πνεύματα είναι ιδιαιτέρως οξυμένα, και πολλοί εκ των συνδικαλιστών, που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν λόγο για “παρασκηνιακές διαβουλεύσεις” με τους Γάλλους, οι οποίες γίνονται “εν κρυπτώ”.

    Υπενθυμίζουμε πως στο mononews κάναμε εδώ και καιρό λόγο για “επιβολή από υψηλά γραφεία” της γαλλικής εταιρείας στην διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΕΥΔΑΠ.

    spirtzhs

    Ποιοι όμως έχουν επιβάλλει τη συνάντηση αυτή;

    Όπως….ψελλίζουν κύκλοι της Διοίκησης της εταιρείας,  η επίσκεψη αυτή οργανώθηκε παρασκηνιακά κι επιβλήθηκε από τον εκλεκτό του Υπουργού Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζη στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, χρόνια συνεργάτη του στο ΤΕΕ  κ. Κώστα Βαφειάδη.

    Από την άλλη  οι εργαζόμενοι υπενθυμίζουν όχι μόνο την πολιτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση στην προηγούμενη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ και τις προεκλογικές “υποσχέσεις που έδωσε” αλλά και την απόφαση του ΣτΕ που απαγορεύει ρητά οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια.

    Όλα αυτά, ενώ δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγα 24ωρα από την δήλωση του κ.Σπίρτζη, πως είναι αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων και πως…πονάει για την υπογραφή που βάζει.



    ΣΧΟΛΙΑ